"A diákokat nem ilyennek képzeltem"Idén ősztől tanít a gimnáziumunkban Sákovics Virág, és már el is kezdte a lány röplabdacsapat edzését. Őt is elbűvölték a Toldy ódon falai, de a legjobban a testnevelés tanárit szereti, hiszen oda köti munkája.

Ön nagyon fiatal - ez az első munkahelye?

Nem. Három éve röplabdaedző vagyok, több mint egy éve itt, a Toldyban. Kis gyerekekkel foglalkozom - 10-11 évesekkel. Valamint speedfitness edző vagyok. Az egyetem alatt tartottam RG (ritmikus gimnasztika) készségfejlesztő gyakorlatokat is, de az nem volt az én műfajom... (nevet)

Először tanít gimnáziumban. Ilyennek képzelte?

A tanítást igen, a diákokat viszont nem ilyennek képzeltem... Más iskolában voltam már, de a Toldy ebből a szempontból sokkal jobb. Megmondom őszintén, én a fiúknál sokkal jobban tartottam a lányoktól, de ők is rendesek.

Könnyen belerázódott a tanárszerepbe?

Eddig két hét telt el, az meggyőző volt. Szerencsére nem tegezett le senki, bár néha látom, hogy egy-két lánynak ezzel gondja akad, mivel nincs köztünk olyan nagy korkülönbség.

Hogy tetszik a Toldy?

Nagyon! Először az tűnt furcsának, hogy hatosztályos gimnázium. Én Szombathelyről jöttem, ahol ez nem jellemző, és ott a hetedik-nyolcadikosok a nagyok, és eléggé máshogy viselkednek. Itt viszont kisgimnazisták, és meg vannak szeppenve, ezért tartom ezt a rendszert jó ötletnek.

Van kedvenc helye az épületben?

A tesitanári! (nevet) A büfé is nagyon tetszik.

Elégedett a Toldy sportéletével?

Igen. Ügyesek a fiúk is, lányok is.

Mi a kedvenc sportága?

A röplabda.

És mit gondol erről a sportról a Toldyban?

Én a lányoknak fogom a röpit tartani (pont ma lesz az első órám), és remélem, hogy továbbra is sikeresek lesznek, mert látom, hogy tavaly jól teljesítettek.

Mit mesélne el egy idegennek először a Toldyról?

Azt, hogy klassz a tornaterme- én ugye ott töltöm a legtöbb időt. Elmesélném, hogy szép az épület, jók a feltételek. Megemlíteném a várat is - jó, hogy közel van.

Amit tudni érdemes Sákovics Virág tanárnőről

  • SZÜLETÉSI DÁTUM: 1988. február 4.
  • KEDVENC SZÍN: narancssárga, citromsárga, pink
  • KEDVENC ÉTEL/ITAL: tésztaételek, gyümölcslevek
  • KEDVENC FILM: régi nagy kedvencem a Vanília égbolt és az Édes november, most nagyon tetszik az Eredet.
  • KEDVENC KÖNYV: nemrég olvastam Szabó Magdától Az ajtó című könyvet, az igazán szórakoztató volt, de nincs túl sok időm olvasni, inkább nyáron szoktam.
  • KEDVENC SPORTOLÓ: nincs kimondott kedvencem, minden sportágban van egy-kettő.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék