"A kedvencem a hatalmas oroszlánfejes kilincs"


Írta:

Enghy Kata

Interjú Széky Anna tanárnővel, aki idén érkezett testnevelést tanítani.

Honnan érkezett az iskolába a tanárnő?

A Testnevelési Egyetemen tanultam, és én „beleestem” ebbe a mesterképzésbe, úgyhogy ott szereztem BSC diplomát, a mesterdiplomának pedig januárban lesz az államvizsgája. Amúgy pedig Soroksáron laktam nagyon sokáig, ott nőttem föl, és 3 éve lettem kispesti.

Hogy tetszik a Toldy?

Nagyon-nagyon tetszik. Kicsit féltem az elején, hogy hogy fognak viszonyulni hozzám az idősebbek, mert a hatodikosok közül egy-ketten közel állnak hozzám életkorban, de úgy érzem, hogy velük is megtaláltam a közös hangot, és nagyon jól kijövünk.

Tehát akkor a tanítványokkal meg van elégedve?

Nagyon!

Mi a véleménye az épületről?

A tornaterem felszereltsége szuper, voltam már más helyeken is, és ez tényleg a legkiemelkedőbb épület. És ahogy mindenki jellemzi az iskolát: mint hogyha valami varázskastélyban, a Roxfortban lennénk - nekem is ez jut róla eszembe. A kedvencem a hatalmas oroszlánfejes kilincs.

Történt már valami érdekes dolog a tanárnővel az iskolában?

A legviccesebb pillanatom, ami eddig történt az iskolában, körülbelül a második napon történt, amikor a hatodikosoknak kellett az első órát megtartanom, miután visszajöttek az osztálykirándulásról. A fiúk és a lányok is az új épületi öltözőkben öltöztek, és az egyik fiú odajött hozzám, hogy én is az osztálytársuk vagyok-e, és hogy nekem is tesiórám lesz-e, én pedig mondtam neki, hogy igen, én tartom. Kicsit megilletődött a fiú.

Mik a további céljai a tanárnőnek?

Ebben a tanévben megpróbálok minden osztálynak a legtöbbet megtanítani, ami lehetséges, sok új dolgot mutatni nekik. Aztán majd kiderül, hogy a továbbiakban hogyan folytatódik az életem.

Milyen sportelőzményei vannak a tanárnőnek?

Legelőször úsztam, körülbelül 5-6 éves koromban. Aztán 8 évesen először sílécet rakott apukám a lábamra, és attól fogva nem tudok szabadulni tőle, nagyon-nagyon szeretek télen síelni járni. Majd pedig 10 évesen elkezdtem kosárlabdázni, és ez is megfertőzött, és imádom. De ettől függetlenül nagyon örülök, hogy a Testnevelési Egyetemre mentem, mert rengeteg sportot kipróbálhattam, és van más is, ami tetszik. Ha választhatnék, akkor egyéb labdajátékokat is (például röpi, kézi) kipróbálnék versenyszerűen.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék