Népek napja 2012A Toldyban már nagy hagyomány a Népek Napja a TDN héten. Az idén sem maradhatott el.

Már szerdán mindenki tervezgette a folyosón, hogy majd melyik orszégba „utazik” el az azt követő napon. Idén tényleg a világ minden részére elbarangolhattunk.

Csütörtökön az 1.b-seknél Oroszországot nézhettük meg. Körbemehettünk és hallgathattunk érdekes dolgokat az orosz balettról, az űrutazásról, sőt még egy eredeti orosz rajzfilmet is megnézhettünk. Orosz sütit is kóstolhattunk az előadások végén.

Aki ezek után még éhes maradt, átmehetett az 1.a-sok Görögországjába. Itt volt finomság bőven, ehettünk fetát, görög salit, mézes joghurtot, sőt még görög sütiket is kínáltak a fehér lepelbe öltözött diákok.

Pénteken a nagyobbak előadásait nézhettük meg. Ezen a napon az utazás Skóciában kezdődött a 3.b-seknél, akiknél egy igazi középkori várba voltunk hivatalosak egy lakomára.

article_image_2997.jpg

galéria megtekintése

Megnézhettük a Skóciát övező mítoszokat, meghallgathattunk skót balladákat, sőt még a whisky is előkerült egy-két szóra.

Ezek után nem kellett messzire mennünk, ugyanis a 2.b-sek Angliába vezettek bennünket. Nagyon vicces műsort csináltak, amin még az urakodócsalád tagjai is részt vettek. Itt is volt igazi angol tea, gingerbread, sőt még egy zenekar is szórakoztatott.

Az utolsó állomás a messzi Ausztrália volt, ahol nagyon sok érdekességet megudhattunk a 3.a-soktól. A csendre egy inges, kalapos vadőr vigyázott egy krokodillal a kezében.

article_image_2998.jpg

galéria megtekintése

Velük zárult az idei népek napja, amiben végre a diákoké volt a főszerep.

kapcsolódó archív cikkek

címkék