TDN beszámoló (11) - Matekverseny



A digitális táblán felvillanó képletek, számológép-billentyűk hangja, tanakodó csoportok és torta. Ezek jellemezték idén is a TDN-es matekversenyt.

Ebben a tanévben is megrendeztük a diáknapok alkalmával a házi matekverseny. Az amerikai „matléták” versengésének hangulatát idéző vetélkedőn a csapatok főként az évfolyam másik osztályának 3 fője ellen mérkőztek meg, mint a korábbi években. Azonban idén egy összesített pontozási rendszert is igyekeztek megalkotni a „kvízmesterek”.

Az osztályok választottjai hármas csoportokban ültek. Már az első villámkérdés után szinte minden csapatban voltak belső viták. Kétségkívül nehéz megkeresni a megoldást a logikai kérdésekre, és meggyőzni csapattársainkat a megoldásunk helyességéről ilyen rövid idő alatt.

Három villámkérdés után párbajok kezdődtek az osztályok között. Az évfolyam két osztályának csapatából egy-egy főnek, a tábla két végén, ugyanazt a bonyolult algebrai kifejezésekből álló egyenletet kellett megoldania. Itt a csapattársak véleménye nem befolyásolta a játékosokat, azonban az idő hiánya itt is jelentősen megnehezítette a feladatot. Jó érzés a feladatok nehézségi szintjét a korral arányosan növekedni látni.

A verseny teljes ideje alatt pedig minden csapatnak egy hosszabb feladaton is kellett dolgoznia.

article_image_3219.jpg

galéria megtekintése

A számolások befejeztével a közös tortázás koronázta meg a napot a résztvevők számára.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék