Újra a Toldyban: Ravasz-Gergely MariannA Toldyba idén visszatérő tanárokkal készülő sorozatunk első darabja ez az interjú Ravasz-Gergely Mariann tanárnővel.

Milyen érzés újra a Toldyban tanítani?

Csodás érzés. Nagyon vártam ezt az időszakot. Hiányoztak a diákok és a Toldy nyüzsgő, pezsgő élete.

Hogyan fogadták?

Mindenki nagyon kedvesen fogadott, megtisztelő érzés ismét a Toldyban tanítani. Furcsa érzés viszont, hogy kevesebb osztályt tanítok, mint régen, de szerencsére visszakaptam a régi osztályomat, és még másokat is, akiknek régen a testnevelés tanára voltam.

Változott-e valami azóta ?

Két év jelentős idő, de csak apró dolgokban látok változást. Részben sajnálom, hogy nem voltam ezeknek részese, nem segíthettem a fejlődést, ami az iskolát és a diákokat érintette, de hálás feladatom volt otthon.

A tanárnő változtatott-e a valamit a régi tanítási szokásain?

Magam változtam. A gyermekem, Gergő születése felelősségteljesebbé tett, mert tudom, hogy milyen érzés rábízni másra a gyerekemet.

Mit vár ettől a „második szakasztól” ?

Remélem, ugyanolyan örömteli lesz, mint az eddigi évek. Sok ember bízik bennem, akiknek – remélem - nem fogok csalódást okozni. Testnevelésen bensőségesebb kapcsolatot és személyesebb órákat szeretnék, és összetartást örömben és bánatban a diákok között.

Elégedett-e a Toldy sportéletével?

Iskolánk szép eredményeket ért el, remélhetőleg ez továbbra is így lesz, és én is segíthetek hozzátenni mindehhez.

Ön melyik sportágat/sportágakat kedveli?

A röplabda nagyon fontos az iskola életében, így az enyémben is, de az úszás volt mindig is a szívem csücske gyerekkorom óta. Szerencsére én taníthatom a gyógyúszást, ami a gyógytestnevelést és az úszást öleli fel, így segíthetek a gyerekeknek, miközben a víz és úszás szeretetét is megtaníthatom nekik.

A kisfia nemrég múlt el 2 éves. Tudja, hogy mit dolgozik?

Még nem tudja, csak azt, hogy a Toldyban dolgozom. Szerencsére már hozzászokott a bölcsődéhez, amiről mindig beszámolókat tart nekünk a saját kis nyelvén.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék