Szalagavató bál 2012Ahogy minden évben, idén is sor került a szalagavató bálra, mely mindig, ahogyan Igazgató Úr is mondta: „Méltó kezdete a végnek”. Na, nem kell valami szomorú dologra gondolni, csak nézőpont kérdése, és ez az év lehet a legszebb is, tele sikerekkel.

Az ünnepélyes megnyitót a szalagtűzés követte, mindenki megkapta a szalagot, mely az iskolához tartozást jelenti. Két sorban sorakoztak fel a végzősök a dobogón az osztályfőnökükkel együtt. Széltében kitöltötték az egész parkettet, és mindannyiuk arcáról büszkeség sugárzott.

A Palotással kezdtek, a két osztály közösen adta elő, és az idei igazán szépre sikerült; voltak benne különleges elemek, hosszabb volt és igazán igényes.

A Revue című tánc következett, a lányok kivétel nélkül magas sarkúban léptek a táncparkettre az igazán nem hétköznapi tánc során, amit a 6.a adott elő.

A következő produkció a női nézők számára abszolút favorit lehetett: a két osztály fiúi valami egészen különlegessel álltak elő, katonáknak öltözve meneteltek, majd a zene átváltott és a fegyvert eldobva letépték magukról a terepmintás kabátot. Lassításban verekedtek a végén, majd látványos elemekkel egymás felett átugráltak.

article_image_3865.jpg

Bányay Dániel és Marcell felvételegaléria megtekintése

Kis stílusváltással a 6.b tánca következett, a Swing in Pink. A lányok rózsaszín pörgős szoknyában, a fiúk pedig hozzáillő nyakkendőben táncoltak, és azt utánozták, akin a kalap volt, melyet egy lézerhálón keresztüljutva lehetett megszerezni.

Szintén újdonság volt, hogy alsóbb évfolyamosok is köszöntötték a végzősöket: a Black Time HipHop csapat egy lendületes zenére táncolt, és elbűvölte a közönséget.

Utána tanáraink meglepetését láthattuk, melyet hatalmas, jól őrzött titok övezett: egy kosztümös barokk táncot láthattunk kifejezetten igényesen előadva, az urak harisnyában és csatos cipőben, az úrhölgyek pedig hosszú, korhű ruhában idézték fel a régi időket, és pukedliztek végig a táncparketten. Mindannyiunk arcára mosolyt csalt ez a kedves és különleges meglepetés.

article_image_3866.jpg

Bányay Dániel és Marcell felvételegaléria megtekintése

A 6.a közös tánca a Hairspray címet viselte, és az egésznek musical hangulata volt. A pöttyös szoknyás lányok és a bőrdzsekis fiúk egy történetet adtak elő, melynek végére két fiatal egymásra talált.

A filmek, mint mindig, most is sok nevetést váltottak ki az osztálytársak részéről, és mindegyik végén ott volt az elmaradhatatlan összehasonlítás: milyenek voltak, és milyenek lettek a főszereplők a hat év folyamán.

A keringőt a 6.b kezdte, fenségesen forgott körbe-körbe a nagy, fehér szoknyák és a frakkok kavalkádja. Volt benne rózsa, és a végén meghajoltak a táncosok, majd beálltak egy kép erejéig. Mindig ez a legkülönlegesebb tánc, az amire mindenki vár, a legvégén van mindig és ezzel fejeződik be méltó zárásként a szalagavató bál.

article_image_3867.jpg

Bányay Dániel és Marcell felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék