Népek napja 2013A TDN keretein belül már hagyományosnak mondható az úgynevezett Népek Napja.

Ilyenkor az osztályok egy-egy nemzetet vagy országot mutatnak be, megismerhetjük a szokásaikat, hagyományaikat, és láthatunk különlegességeket is. A sort a 4.b nyitotta, akik Hollywood csillagos, sztárokkal teli világába kalauzoltak el minket. Volt igazi Hollywood felirat, Hírességek sétánya, híres kép-és filmrészletek, amik egy kvízhez kapcsolódtak, melynek főnyereménye egy páros mozijegy volt.

Utánuk az 1.a következett Brazíliával, ahol mindenki kipróbálhatta a focitudását kapura rúgás keretében, és meg lehetett kóstolni a tradicionális brazil ételeket is.

Az 1.b India varázslatos világát mutatta be. Volt tenyérjóslás, gyöngyfűzés és hennafestés is, az indiai hangulatot pedig fokozták a gyönyörű, élethű jelmezek és az ételek is.

A következő állomás a 4.a terme volt, akik Tibetet választották. Meghívtak szerzeteseket, akik meséltek nekünk Tibetről és a szerzetesi életről, a hitről, sőt, még a Dalai Láma is el tudott jönni! :-) A legnagyobb meglepetést kétség kívül a ládából előbukkanó Yeti és a szerzetesek által előadott Harlem Shake okozta.

article_image_4320.jpg

Makra Tamás és Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

Az utolsó helyszín Mexikó volt a 2.a-sok előadásában. Láttunk rengeteg képet, és nagyon sok mindent megtudtunk a kultúráról, a hagyományokról és arról, hogyan alakult ki, és mi is a drogháború. A műsor zárásaként emberáldozatot mutattak be, ami most már tiltott ugyan, de régen nagy kultusza volt.

A Népek Napja mindig jó alkalom arra, hogy megismerjük a világot, a különböző szokásokat, kultúrákat és ízeket, ezért is fontos része a TDN-nek.

(A galériában azért nem szerepel minden produkció, mert fotós tanáraink egyszerűen nem fértek be a többi terembe - szerk.)

article_image_4321.jpg

Makra Tamás és Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék