"Pozitív energiát ad mindenkinek"Kivételesen félévkor érkezett iskolánkba Bujtor tanárnő helyett egy új dráma tanár. Benedek György adott interjút nekünk.

Milyen érzés tanárként visszajönni iskolánkba?

Az iskolára, ahová több évig jártam, munkahelyként tekinteni, és az engem is tanító tanárok szemébe nézni, és tegezni őket érdekes, pozitív értelemben különös érzés számomra.

Mi vonzotta a dráma világában?

A drámát egy élvezhető, rugalmas tantárgynak tartom, ami segít a készségek fejlesztésében, továbbá pozitív energiát ad mindenkinek, aki részt vesz az órán.

Régen diákként a Toldy Teátrumban játszott, van-e ezzel kapcsolatban valami kedves emléke?

Már a megismerése is emlékezetes számomra. Egy március 15-i ünnepélyre kerestek szereplőket a teátristák, én jó szavaló lévén jelentkeztem. Ezután elmentem néhány próbára, megismertem ezt a közösséget, és tudtam, hogy szeretnék a tagja lenni. A Teátrumnak nagyon fontos szerepe volt az életemben, önbizalmat és sikerélményt adott. „Teátrista karrierem csúcspontja” Örkény István Kulcskeresők című darabjában való főszerepem volt, örökké emlékezetes marad számomra.

Önkifejezés eszközének tekinti-e a színjátszást?

Számomra a színház egy eszköz, nem önmagáért van. Csak a tanítást segíti.

Iskolánkon kívül foglalkozik-e drámával, színjátszással?

Az Artemisszió alapítványnál projektkoordinátorként globális neveléssel (globalizáció hatásaira fókuszáló nevelési irányzat) foglalkozom. Továbbá tagja vagyok a két hónapja alapult Utas társulatnak.

Szeret-e a tanár úr színházba járni?

Természetesen. Az alternatív stílusú darabokat kedvelem, számomra különlegesek és érdekesek. Kedvenc színházam a Maladype bázis, továbbá szeretem az Operettszínházat. Nemrég láttam ott az Elisabeth című musicalt, amit mindenkinek ajánlok.

Kedvenc írója és könyve?

Nagyon szeretem az irodalmat, nehéz csak egy nevet és művet kiválasztani. Kedvelem Bohumil Hrabal könyvét, a Sörgyári Capricciót, továbbá a klasszikusok műveinek nagy részét.

Interjúnkat szóasszociációval zártam:

Köszönjük a beszélgetést!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék