Gólyabál 2013A gólyabál az utolsó „lépcső” az elsősök életében, mielőtt „teljes jogú” toldysokká válnak. Az első hónapok sok izgalmat tartogatnak a gólyáknak - miután megismerkednek a gólyatáborban, és teljesítik a végzősök követeléseit a gólyahéten, elő kell adniuk egy színdarabot.

A színdarab kitalálására és kivitelezésére, a próbákra - az elsősök úgy érzik - sosincs elég idő. Néhány diáktól hallottam, hogy csak egyszer sikerült elpróbálni az egész darabot, és a főpróbán még távol sem érezték az előadásukat tökéletesnek...

Az 1.a eredeti ötlettel mutatkozott be, a saját osztálytalálkozójukat játszották el. Felnőtt karakterükben jelenítették meg jellemüket, megismerhettük a munkamániást, a zsenit és a művészt. A távollévők a vetítőn keresztül jelentkeztek be. A darab forgatókönyvét három elsős írta, az előadás szórakoztató és színvonalas volt, a közös éneklés a végén aranyos és emlékezetes.

A 1.b-sek egy meglepetéssel kezdték előadásukat, a színpadon Németh György tanár úr (az osztályfőnökük) állt. A történet nem volt bonyolult, a diákok hobbijaikon keresztül mutatkoztak be, láttunk táncprodukciót, festőket és vívókat, akiknek párbaja alatt élő zongorazene szólt. Végül saját készítésű süteményekkel gyűltek össze a cukrászdában, a sütiket a nézők nagy örömére körbekínálták.

Miután mindkét osztály jól teljesített, a hagyományoknak megfelelően elkezdődött az akadályverseny. Idén a 6-osok egyedi feladatot adtak, az elsősöknek egy cirkuszi társulat köreiben történt gyilkosság után kellett nyomozniuk. Bár fizikailag nem volt megterhelő a verseny, a gólyák elmondták, hogy elfáradtak a feladat szellemi részétől. A végzősök beöltöztek mágusnak, artistáknak és jósnőknek, és hasonlóan komolyan vették alakításukat, mint a gólyák a magukét korábban a színpadon...

article_image_5115.jpg

Zala Zsófia felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék