Osztályszínjátszó Fesztivál - A padlás


Írta:

Kara Móni

Fotók:

Káli Ambrus

A 3.a A Padlás című musicalt választotta első, bemutatkozó darabjának. Azt hiszem, ezzel sok embert megleptek, mivel ez nem egy szokványos műfaj a színjátszó fesztiválon, így nagy kíváncsisággal vártam az előadást.

Hét órára a díszterem megtelt, és mindenki izgatottan várta a kezdést. Majd elsötétült a díszterem, és felcsendült A Padlás jól ismert kezdő zenéje, megjelent a négy szellem a színpadon, és körbejárták a helyszínt, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy ez tényleg „az a padlás-e Kelet és Nyugat között”. Az egyből feltűnt, hogy a díszletek nagyon ötletesek és szépek, és a jelmezek is tökéletesen tükrözték a karaktereket. Amikor jött az első dal, megnyugodtam, mert nagyon jól hangzottak az énekek. Bár később kiderült, hogy mentek a számok alatt az eredeti darab énekei is, de így is nagyon ügyesek voltak. Nagyon jól megoldották a terek bemutatását, például amikor a Süni felmászik a tetőre, hogy megigazítsa a Robinson, a számítógép kábelét, amit még a gengszter húzott szét, amikor lelőtték őt. A Robinsont is nagyon jól megcsinálták, nagyon ötletes és vicces volt.

Akik ismerték a történetet, bizonyára észrevették, hogy sok dal kimaradt, és a szövegből is sokat húztak, így bennük talán egy kis hiányérzet maradt, azok pedig, akik nem ismerték a történetet, nem biztos, hogy teljesen értették, miről is van szó.

Mindezek ellenére szerintem egy nagyon jó előadást hozott össze a 3.a, és remélem, hogy a jövőben is ilyen jó darabokat láthatunk tőlük.

article_image_5232.jpg

Káli Ambrus felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék