Osztályszínjátszó Fesztivál - Holt lelkekKedden és szerdán velünk váltásban évfolyamtársaink Gogol klasszikusát, a Holt lelkek című darabot adták elő. Én a szerda esti előadásra ültem be, már nagy elvárásokkal az előző előadásról szóló beszámolók alapján.

És nem is kellett csalódnom, két remek felvonást láthattam.

A történetben végigkísérhetjük Csicsikov utazását Oroszországon keresztül, amint halott(!) jobbágylelkeket próbál vásárolni különböző helyzetű és korú földbirtokosoktól. Ez a bizarr elfoglaltság elsőre furcsán hangozhat, de már Csicsikov első földbirtokosnál tett látogatásánál kiderül, hogy becsapja őket minden módon, hogy ezzel a maga jövedelmét növelhesse. Birtokról- birtokra jár, és különböző úton-módon édesgeti ki a földesurakból a holt lelkeiket, és eléri, hogy azt gondolják, ő tett nekik igazából szívességet.

Az 5.b-től el nagyon szórakoztató és összeszedett játékot láthattunk, látszott, hogy már tapasztalt osztályszínjátszósokról van szó. A szereplők mind a maguk képére tudták formálni a saját karakterüket, ami - lássuk be - nem könnyű, hiszen nem kis feladat beleképzelni magunkat az 1800-as évekbeli Oroszország világába. Itt kiemelném Füredi Balázst, aki magát Csicsikovot testesítette meg. Előadása hiteles és vicces volt, még a járásának is volt egy karaktere. És arról se feledkezzünk meg, hogy mindezt úgy tette, hogy hatalmas mennyiségű szövege volt. A közönség másik nagy kedvence Szabó Marci volt, aki egy részeges földbirtokost alakított, akinek beszólásain és megmozdulásain minden néző jókat tudott nevetni.

Összességében egy nagyon élvezhető előadást láthattunk, amely nem csak szórakoztató, de közben elgondolkodtató is volt. Úgy gondolom, hogy évfolyamtársaink büszkék lehetnek az utolsó toldys előadásukra.

article_image_5346.jpg

Káli Ambrus felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék