Szalagavató bál 2013Idén november 30-án, szombaton rendeztük meg a Toldy szalagavató bálját.

Az ünnepséget az igazgató úr nyitotta meg, néhány kedves szóval és néhány érdekes információval (például hogy az iskola történetében ebben az évben nézték legtöbben a bált).

Ezután következett a szalagtűzés. A két osztályfőnök és az osztályfőnökhelyettesek együtt tűzték fel a diákokra az iskolához tartozást jelképező szalagot. Utána következtek a hagyományos táncok:

Elsőként a Palotást láthattuk a két végzős osztály együttes előadásában, ami nagyon színvonalasan volt megtervezve.

A következő táncot a 6.b osztály lányai mutatták be „Shadows” címmel. Az álarcban és talpig fekete ruhában előadott produkció igazán rejtélyes hangulatot varázsolt a Toldy báltermében.

article_image_5426.jpg

Bányay Dániel és Marcell felvételegaléria megtekintése

A 6.a osztály előadása, a „Boogie Wonderland” leginkább a „Grease” című filmre hasonlító színes világgal csalt mosolyt a nézők arcára.

A soron következő táncot újra a 6.b osztály adta elő, de ezúttal a fiúk is szerepeltek. A nézők figyelmét azonnal felkeltették a lányok különleges fehér és vörös bojtos viseletei, míg a fiúk elegáns megjelenésükkel egészítették ki az összképet.

Az iskola tanári kara ezúttal is meglepte a végzősöket egy ír néptánchoz hasonló, kivételes tánccal. Férfi tanárok híján néhány tanárnőnek kellett férfit alakítani, nadrág és bajusz segítségével. Mint mindig, most is remek hangulatot teremtettek, és kellemes élményt nyújtottak a közönségnek.

article_image_5427.jpg

Bányay Dániel és Marcell felvételegaléria megtekintése

Ezután megint egy női szám jött, ez alkalommal a 6.a-tól. A „Gallery Art” címhez híven egy kiállításon kalauzolták végig a nézőközönséget, nagy sikert aratva.

A számok között megtekinthettük mindkét évfolyam osztályvideóját, ami a régi emlékek felsorakoztatása mellett a diákok hat év alatti „alakulását” is bemutatta. A diákok és a hozzátartozók egyaránt jót mulattak a viccesnél viccesebb képeken.

Végül eljött a várva várt pillanat: a keringő. A váltakozó sorrend miatt először a B. , majd az A osztály lépett színpadra. A gyönyörű ruhák kavalkádja még mutatósabbá tette mindkét koreográfiát.

article_image_5428.jpg

Bányay Dániel és Marcell felvételegaléria megtekintése

A bál legvégén zárásképpen a végzősök felkérhették családtagjaikat, barátaikat egy utolsó táncra.

Szinte minden bálozó szemébe könnyeket csalt az esemény, és a tudat, hogy már csak fél évet töltenek a Toldy falai között.

article_image_5429.jpg

Bányay Dániel és Marcell felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék