Szerintem... 2013. decemberRovatunkban minden hónapban egy tanár (ezúttal Széky tanárnő) és egy diák (most Serényi Bendegúz, 4.b) ajánl kedvenceiből.

Széky Anna tanárnő

Film

Így, az ünnepek alatt szinte már szokásommá vált, hogy megnézem az Igazából szerelem című filmet. Szerintem már kívülről tudom, de ettől függetlenül végignézem, és képes vagyok Billy Mack borzalmasan erőltetett Christmas Is All Around számát meghallgatni, Samnak szurkolni, hogy a reptéren utolérje Joannát, és Mark betlehemes játékát visszatekerni. E nélkül nem lenne igazi a Karácsonyom!

Könyv

Fejős Éva könyveit nagyon szeretem.

Honlap

A duolingo honlapot és alkalmazást ajánlom azoknak, akik szeretnek idegen nyelveket tanulni. Szerintem nagyon jó. Mostanában rengeteget használom a némettudásom felfrissítésére és az olasz tudásom megalapozására.

Esemény

Hát események bőven voltak decemberben... Kosármeccsek, Mikuláskirándulás, női kézilabda VB, karácsonyi ünnepségek, ráadásul a téli szünet is kitört… és még vár rám egy családi síelés és a szilveszter is.

Zene

Zene terén nagyon nehezen tudok egy valamit kiemelni. Külföldi? Magyar? Általában a hangulatomtól függ éppen, mit hallgatok. A klasszikus zene, jazz, rock, R&B de akár a disco, underground vagy electro is szóba jöhet. Egyik stílust sem nagy mennyiségben hallgatom. Mindegyikből csak „csemegézgetek”. Egy-egy szám, album, híres vagy egyáltalán nem ismert együttesektől. Ha mégis meg kellene konkrétan neveznem egyet, akkor az elmúlt pár napban BülBüls – Minden mosoly című számát hallgattam meg a legtöbbször.

Tévéműsor

Egyáltalán nem szoktam tévét nézni. De vannak olyan sorozatok, amiket az interneten nyomon követek. A Suits című TV műsor most a kedvencem. Itthon nem is annyira, de a tengerentúlon annál inkább népszerű. Nagy kedvenceim még a Gilmore lányok, Dr. House és a Tuti gimi is.

Serényi Bendegúz (4.b)

Film

A kedvenc filmem körülbelül naponta más. Amit ma ajánlok, az az egész családnak jó kikapcsolódás: Timothy Green különleges élete. Egy családról szól, akiknek nem lehet gyermekük, ezért örökbe szeretnének fogadni egyet. Egy nap arra kelnek, hogy egy kisgyermek van a kertjükben, aki egészen megmagyarázhatatlan módon került oda, de a film lényegét nem akarom lelőni.

Könyv

Agatha Christie: Tíz kicsi néger . Azért szeretem, mert miután elkezdtem olvasni, rögtön magával ragadott a krimi, az agyam folyamatosan csak pörgött, próbáltam megfejteni, ki lehet a gyilkos.

Honlap

Kedvenc honlapot nem igazán tudnék mondani, ezért azt mondom, hogy a Google. Ma már egyre többször fordul elő, hogy ha nem tudunk valamit, csak beütjük a Google-ba, az majd kihoz valamit.

Esemény

Vígszínház: A lovakat lelövik, ugye? Tavaly láttam a darabot. Azt tetszett benne legjobban, hogy amellett, hogy a történet alapszála eléggé tragédia felé húzza a darabot, mégis sokat mosolyogtam az előadás során. Tehát mondhatom, hogy sírtam és nevettem egyaránt. Mindenkinek jó szórakozás, és maradandó élményt nyújt annak is köszönhetően, hogy a darabban zenei és táncos betétek is vannak.

Zene

Akit teljes szívből tudok ajánlani, az Beyoncé. Pár éve bombaként robbant be a Destiny’s Child nevű bandájával és azóta már szólókarrierjét építgetve vezeti a slágerlistákat.

Tévéműsor

Tévét nem gyakran szoktam nézni, inkább az online sorozatok nézését pártolom. Ezek közül leginkább az American Horror Story című sorozatot tudnám ajánlani, ami igazán izgalmas, szórakoztató, és persze emellett félelmetes is.

kapcsolódó archív cikkek

címkék