Gólyabál 2014Október 17-én rendeztük meg a Toldys Gólyabált. Ismét erősítettük az elsősök és a végzősök közti barátságot, ám most a legfiatalabb tanulók is készültek a végzősöknek és a kíváncsi vendégeknek egyaránt.

Reggel a gólyák Harry Potter-es jelmezekbe öltözve jelentek meg a gimnáziumban. Ezen felül mindegyikük otthonról hozott reggelivel kedveskedett mentorának, majd tanítás után megkezdődtek az elsősök által készített előadások a Toldy dísztermében.

A műsort az 1.b osztály kezdte, a Toldys Születik című tehetségkutatóval, televíziósvásárlás-paródiával, híradó-kifigurázásával, majd jóslással. Őket követte az 1.a, akik a tanárok szokásait és az átlagos hétköznapok eseményeit elevenítették meg a nézők számára, előadásukat tánccal és élő zenével zárták.

Miután minden elsős elköszönt szüleitől, kezdődött az általunk szervezett gólyabál. Az eseményt egy újabb eskütétel indította (a gólyatáboros esküt kiegészítve). Ezután Harry Potter témájú, kilenc állomásból álló megmérettetés vette kezdetét.

A „Roxfortban” kalandozó elsősök kiválóan teljesítették a feladatokat kisebb csoportokba, „házakba” (Griffendél, Hugrabug, Hollóhát, illetve Mardekár) tömörülve. A próbák közt voltak Harry Potterrel kapcsolatos kérdések, a Toldyról szóló rejtvények és kreativitást igénylő megpróbáltatások is.

article_image_6148.jpg

Zsin Dániel felvételegaléria megtekintése

Az állomások közül néhányat kiemelnék, mint például a „Bájitaltant”. Itt a házaknak italokba kevert fűszereket, illatokat kellett felismerniük. Egy másik kiemelendő állomás, a „Bűbájtan” volt. Itt a kreativitásukat használva kellett rólunk, a végzősökről magasztaló verseket, ódákat írni.

Természetesen kaptak tőlünk segítséget, megadtunk néhány szót, amelyeknek szerepelniük kellett a műben, mint: deosiphila melanogaster, kognitív disszonancia, vagy szemipermeábilis membrán.

A "Számmisztika" állomáson a csapatoknak beugratós, matekos feladatokat kellett megoldaniuk, és kocsmajátékot nyerniük. De kellett nyelvtörőket mondaniuk pillecukorral a szájban, tanárok frázisait felismerniük, vagy éppen egymást elcsúnyítaniuk filcek, sminkeszközök, borotvahab segítségével.

article_image_6149.jpg

Zsin Dániel felvételegaléria megtekintése

A diákok este fél 10-ig szórakoztatták magukat és főleg a végzősöket az iskolában, azonban így sem sikerült az összes állomást teljesíteniük, így eredményt mind a mai napig nem tudtunk hirdetni, de ha valahol, itt biztosan a részvétel volt a fontos. Most már „hivatalosan” is bejelenthetjük, hogy az 1.a illetve 1.b teljes mértékben fel van készítve a Toldyra, annak elvárásaira, és hagyományainak továbbadására a később érkezőknek.

A galéria képei jobbára kedvezőtlen fényviszonyok között készültek, a képek minőségéért elnézést kérünk - szerk.

article_image_6150.jpg

Zsin Dániel felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék