Szalagavató bál 2014Az idei szalagavató bál ismét az év fénypontja volt. A tavalyiakból okulva idén még a tornacsarnok nyitása előtt érkeztünk, így olyan helyre kerültünk, ahonnan mindent jól láthattunk.

Kezdésként, a két végzős osztály bevonulása után az igazgató úr szólt pár szót biztatásként, ezzel megnyitva az ünnepséget. Ezután következett az ünnepélyes szalagtűzés, amely során a diákok megkapták a Toldyhoz tartozást szimbolizáló szalagot. Itt egy kis szünet következett, mialatt egy kisfilmet láthattunk a tornaterem átalakulásáról a bál tiszteletére. Ezalatt mindenki átöltözött a jelmezébe, így végre megkezdődtek a táncok.

Elsőként a két osztály néhány tanulója táncolta el a már hagyománnyá vált palotást. Utána a két lánytáncot láthattuk: A "b" osztályé a Sweet Dreams címet viselte, melyben a lányok egyik pillanatról a másikra változtak át álmos kislányokból igazi vadócokká. Az "a"-s lányok táncát legnagyobb meglepetésünkre egy fiú nyitotta meg, igen kreatív módon. A szereplők egymás után becsatlakozva gyönyörű összhangba kerültek egymással.

A következő szám az "a" osztályos fiúk tánca volt. Minden néző – mi is – hatalmas ovációval fogadta a nem mindennapi, vicces műsort. Ugyanis a produkcióban különböző táncelemek keveredtek, többek közt balett és videoclip dance is, nem beszélve a body buildereket megszégyenítő emelésekről.

A "b"-sek osztálytánca egy esti tévénézést elevenített meg, amelyben Berkóné tanárnő játszotta a tévémacit, osztálya pedig a szerint táncolt, ahogy ő a csatornákat váltogatta óriási távirányítója segítségével. Ezután az osztályvideójuk következett, melyben sok szép emléket idéztek fel magukról, de persze a szokásos ilyen volt-ilyen lett képek sem maradhattak el.

article_image_6217.jpg

Bányay Dániel és Marcell felvételegaléria megtekintése

A tanárok idén is meglepték tanítványaikat egy színvonalas, mosolyfakasztó produkcióval. Dudaszóval kísért néptáncukat minden jelenlévő nagyon élvezte. Idén iskolánk egyik tanulója meghívta tánccsapatát, akik igen látványos koreográfiával szórakoztattak el bennünket és a végzősöket.

Az "a" osztály tánca egy vidám, az 1920-as évek hangulatát idéző előadás volt, amit szintén az osztályfőnökök (Hobotné tanárnő és Földvári tanár úr) nyitottak meg. Ezután az ő osztályvideójukat is megtekinthettük, melyben egyedi módon meginterjúvolták az osztály tanulóit.

Végül eljött a várva várt pillanat: a keringő. Először a "b", utána az "a" osztály produkcióját láthattuk, melyekben gyönyörű ruháikkal és fantasztikus koreográfiáikkal sokak szemébe könnyeket csaltak.

article_image_6218.jpg

Bányay Dániel és Marcell felvételegaléria megtekintése

Zárásként a végzősök felkérhették családtagjaikat, barátaikat és ismerőseiket egy utolsó táncra. Szerintünk a szalagavató idén is felejthetetlen élményt nyújtott minden jelenlévőnek.

kapcsolódó archív cikkek

címkék