Osztályszínjátszó Fesztivál - A vád tanújaPénteken és kedden, az osztályszínjátszó fesztiválon idén először a 3.b osztály adott elő. Mindenki kíváncsian várta az első szereplésüket, és senkinek sem okoztak vele csalódást. Agatha Christie: A vád tanúja című könyve alapján készült darab az elejétől a végéig izgalmas és lebilincselő volt.

[FIGYELEM! SPOILEREK! - a szerk.]

A történet egy bírósági tárgyalás körül zajlik, ahol a bűn nem kevesebb, mint egy idős, gazdag asszony meggyilkolása. Az ügy eleinte nagyon egyszerűnek tűnik, mivel a magát ártatlannak valló Leonard Vole, elsőszámú gyanúsított ellen szól minden bizonyíték. Azonban a helyzet akkor kezd bonyolódni, mikor a férfi felesége, Romain, a vád egyetlen tanúja gyilkosnak vallja Vole-t a bíróságon. A férfi ügyvédje, Sir Wilfrid megpróbálja menteni a helyzetet, de úgy tűnik, ez reménytelen.

Ekkor azonban egy titokzatos nő leveleket ad át Sir Wilfridnek, amiből bizonyítható, hogy Romain hazudik. Másnap a bíróságon fel is mentik Vole-t és a feleségét veszik őrizetbe. Úgy tűnik, ezzel vége a darabnak, ekkor jön azonban a legváratlanabb fordulat. Kiderül ugyanis, hogy Romain csak azért vállalta magára a büntetést, hogy Vole, aki a valódi gyilkos, megússza, és ha Romain kijön a börtönből, boldogan élhetnek. Mikor ez elhangzik, betoppan a színpadra egy lány, aki Vole szeretője, és kiderül, hogy a férfinek esze ágában sincs a feleségével élni, hanem örül, hogy megszabadult tőle. Ekkor Romain nem bírja tovább, és lelövi a férjét.

A darab, már csak a lebilincselő történet miatt is, egy pillanatra sem volt unalmas. Zrinyifalvi Eszter ügyes rendező volt. Nekem nagyon tetszett az, ahogy elérték, hogy a darab folyton manipulálja a néző véleményét. Nem volt kiszámítható a befejezés, és végig feszültséget okozott a gyilkos kilétének kérdése.

article_image_6262.jpg

Káli Ambrus felvételegaléria megtekintése

A 3.b osztályosok nagyon szépen megbirkóztak az Osztályszínjátszó Fesztivál nehézségeivel, és egy emlékezetes estét okoztak a nézőiknek.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék