Osztályszínjátszó Fesztivál - Némó nyomábanAz idei színjátszó fesztiválon az 5.b előadásában és Béres Bíborka rendezésében egy minden gyerek (és felnőtt) által jól ismert klasszikust láthattunk: A Némó nyomábant.

Aki nem ismerné: a történet egy bohóchalról szól, akinek első iskolai napja nem épp úgy sikerül, mint ahogy elképzelte. A tanár elviszi az osztályt a Nagy Árokhoz, ahol Némó osztálytársai cukkolásának hatására kiúszik a nyílt vízre, ahol halászok fogják el őt. Így keveredik egy fogorvos rendelőjébe, ahol egy akváriumban barátokra talál. Az akvárium „fő” halának egy beavatási szertartás után nagy tervei vannak a kacska uszonyú hallal: méghozzá megszökni az akváriumból! De ez a terv sem éppen úgy sül el, ahogy akarják.

Közben apja is keresi egyetlen fiát, aki hihetetlen kalandokon megy keresztül. A vége természetesen az, hogy Némó megmenekül, plusz a tanulság, hogy mindig hallgassunk a szüleinkre...

Nagyon nagy érdeklődéssel vártam a darabot, hiszen tapasztalatból tudom, hogy egy színpadra írt darabot sem olyan könnyű megrendezni, nemhogy egy mesét, ami ráadásul nagy részben a víz alatt játszódik.

A díszterem minden részét megpróbálták kihasználni, ugyanis nemcsak a színpadon, hanem a színpad mellett, illetve a nézők között is játszottak. A színpad szélén a fogorvos rendelőjének akváriumát láthattuk, amiben az egész darab alatt beleélték a szerepükbe magukat a lányok. Jól megfigyelhető volt, hogy még az akváriumi élőlényeknek is a jelmezei, és a sminkek is nagyon jól ki voltak találva. Hasonlított a mesében lévő állatok külsejéhez!

article_image_6345.jpg

Káli Ambrus felvételegaléria megtekintése

Nagyon tetszett nekem, hogy szappanbuborék-fújóval oldották meg a víz alatti buborékokat. Ami még nagyon elnyerte a tetszését az embereknek, az volt, amikor Némóék elkeveredtek a bombákhoz. Ezt is nagyon kreatívan, fekete lufikkal illusztrálták.

A megszokotthoz hasonlóan jó színészi teljesítményeket láthattunk. A közönség tetszését leginkább a Szenilla szerepét játszó Petőcz Orsi nyerte el – de ez nem csoda, a humoros karakterek mindig sikert aratnak! Akit még kiemelnék, az nem más, mint Perger tanár úr, aki egy tanárt alakított. Amikor még mi is próbáltunk a darabjainkra, és a Tanár úr felügyelt, nagyon sok kritikát és tanácsot kaphattunk tőle, úgyhogy kíváncsian vártuk, hogy hogy fog alakítani, de nem okozott ő sem csalódást.

Összességében a már majdnem végzős évfolyamtól egy jól összeszedett, kreatívan megoldott darabot láthattunk, ami kicsiket és nagyokat egyaránt megnevettetett.

article_image_6346.jpg

Káli Ambrus felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék