SzabadulószobaRéti Dániel (4.b) cikke a TDN újszerű programjáról, amelyet az 1.b szervezett.

Az idei TDN-en az egyik legizgalmasabb program az 1.b által szervezett Szabadulószoba volt. Kedden 14:40-kor és szerdán 13:10-kor rendezték a drámateremben.

Ehhez hasonló programot még soha nem szerveztek a TDN-en, már csak ezért is hatalmas érdeklődéssel várták a diákok. Kis késéssel indult ugyan, de a szervezőknek sikerült befejezniük a kiírt időpontra, tekintettel a többi programra.

A feladat, habár egyszerűnek tűnt, közel sem volt az. 3-5 fős csapatokban lehetett jelentkezni a meglepően nehéz rejtvényre. A végcél az ajtó kulcsának megtalálása volt, amire 30 percük volt a bátor résztvevőknek. Ha ez nem sikerült, a titkos játékbomba felrobbant. A kulcs egy számzáras dobozban volt elrejtve, amire a bonyolult feladványok megoldásával lehetett rájönni. A kód összes számát külön-külön kellett kitalálni, logikai és egyéb - a Toldyval kapcsolatos – kérdések helyes megválaszolásával.

A feladatok nagy kreativitást igényeltek, mint például egy kulcs kivétele egy keskeny befőttes üvegből, ami a földhöz van rögzítve, és semmivel se lehet kiszedni, vagy egy varázsdoboz kinyitása. Olyanokkal is lehetett találkozni, ahol egy kódolt verset kellett értelmezni, és az alapján tovább haladni. A legérdekesebb feladvány megoldásához egy gépet kellett használni, amibe egy feladatlapon szereplő kérdésekre adott válaszokat kellett begépelni. Ha 3 hibapont alatt maradt a csapat, a gép kiadott egy betűt, aminek ha megadták az ABC-ben lévő helyének sorszámát, megkapták az egyik számot az ajtókulcsot tartalmazó doboz kódjához.

A résztvevők remekül érezték magukat, a nehéz feladatok ellenére sokat nevettek. Remélem, jövőre is megszervezik, mert egy nagyon szép hagyomány kezdete lehet.