LAN-partiA LAN partit március 19-én, csütörtökön rendezték a tornaterem épületében.

Ahogy felértünk a felső szintre, áthatolhatatlan tömeg fogadott minket, annak ellenére, hogy 15 perccel a kezdés előtt érkeztünk. Nem számítottunk rá, hogy ennyire sok videojáték-kedvelő diákba botlunk. A rendezvény a teljes felső szintet igénybe vette, a termeket és az előteret is beleértve.

Az alábbi játékok álltak a résztvevők rendelkezésére, hogy bajnokságokban mérjék össze tudásukat: Worms, Need for Speed, Starcraft 2, Hearthstone, FIFA. Minden játékot az informatikateremben rendeztek a FIFA kivételével, melyet az előteremben lehetett játszani.

A Starcraft 2 iránti elsöprő érdeklődésnek köszönhetően ezt a játékot választották arra, hogy kivetítsék a rajzteremben, s ebben egy fiú is segédkezett kommentátorként, aki szórakoztatta a nézőket.

Rengeteg erőfeszítést igényelhetett ennek a rendezvénynek a megszervezése, de a lebonyolítása mégis akadálytalanul haladt. Majdnem minden felszerelést biztosítottak a szervezők a játékosok számára, leszámítva, hogy a FIFA-hoz kontrollert, a Starcraft-hoz pedig fej/fülhallgatót kellett vinni. Szinte az összes játékhoz szükséges felhasználó, hogy hozzáférhessenek a versenyzők, de legtöbben rendelkeztek sajáttal. Azonban az se jelentett problémát, ha az indulóknak nem volt felhasználójuk, hiszen a szervezők minden eshetőségre felkészülve külön készítettek minden egyes játékhoz.

article_image_6795.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

Igazán szokatlan ötlet volt a LAN parti a Toldys Diáknapokra, mégis nagyszerű élmény volt, és könnyen elképzelhető, hogy tradíció válhat belőle az évek során.

kapcsolódó archív cikkek

címkék