KondiversenyIdén először különleges sportversenyre került sor iskolánkban a TDN keretében. A végzős évfolyam lelkes „Erősek” street workout csapata erőnléti versenyt szervezett március 20-án.

Suhajda Marcell, Kocsis Martin és Pónya Máté voltak a főszervezők.

Az indulóknak erős fizikumra, elsősorban versenyképes felsőtest-izomzatra volt szükségük az eredményes szerepléshez. Három versenyszám volt: húzódzkodás, fekve nyomás, függeszkedés. A verseny kemény volt, csak a legerősebbek nyerhettek. Bár nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, végül hat erős toldys volt elég bátor, hogy összemérje erejét: Molnár Balázs, Palágyi Gergely, Káli Ambrus, Jung Áron, Miklós Gergő, Nagy Ádám.

Mindenre elszánt versenyzőinkkel 13 órakor kezdtük a bemelegítést a tornacsarnokban. Tíz perccel később, amikor mindenki ízületei és izmai megfelelően bemelegedtek, már indult is a megmérettetés. Mindenki remekül teljesített, így nagyon szoros verseny alakult ki. A hangulat fergeteges volt, a nézősereg a lelátón tombolt, tovább emelve a versenyzők adrenalin-szintjét. Az első versenyszám a függeszkedés volt, ez bizonyult a legnehezebb feladatnak, ugyanis ülésből indulva, kizárólag a karok és a hát erejével, lábak használata nélkül kellett időre feljutni a kötél tetejére, majd minél gyorsabban lemászni. A fekve nyomás szintén komoly megmérettetés volt. Testtömegtől függően különböző nehézségű súlyokat kellett kinyomni. Mivel már a 40 kg-os súly veszélyes lehet a gyakorlatlanok számára, a szervezők a rúd két oldalán állva vigyáztak a versenyzők biztonságára. Ezt követte az utolsó versenyszám, a húzódzkodás. Mindenki a maradék erejét összeszedve, hősiesen küzdött a végső összecsapásban.

A verseny lebonyolítása a remek szervezésnek köszönhetően végig gördülékenyen zajlott.

article_image_6871.jpg

galéria megtekintése

Erejéhez, korához, és súlyához mérten mindenki kiválóan teljesített, így a szervezők úgy döntöttek, hogy mind a hat versenyző jutalomban részesül. Az összesített eredményen kívül a különböző versenyszámokban elért eredmények is díjat érdemeltek. Különböző méretű, ízű és típusú fehérjekészítményeket lehetett nyerni. Mindenkinek legalább egy adag protein ütötte a markát, de a főnyeremény két fél kilós kiszerelésű protein-mátrix volt.

Most, hogy aminosavakban nincs hiány, nem lehet kifogás. Minden a kemény edzésen múlik!

article_image_6872.jpg

galéria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék