Osztályszínjátszó Fesztivál - Yvonne, burgundi hercegnőAz 5.b idén az Yvonne, burgundi hercegnő című tragikomédiát adta elő, amely pompás lezárása volt az utóbbi három év sikereinek.

Miről is szól a darab? Fülöp herceg, a trónörökös séta közben találkozik egy lánnyal, Yvonne-nal, aki tökéletes ellentéte a kor nőideáljának. Ő nem bájcseveg, nem hajlong és nem tart be felesleges illemszabályokat. Még csak nem is szép.

A hercegben fellobban a lázadás tüze, s elhatározza, hogy ő bizony nem csak szeretni fogja a lányt, de el is veszi feleségül.

Az eljegyzés után elviszi az újdonsült menyasszonyt kastélyába, ahol az egész udvar felbolydul. Mindenkit zavarba ejt a lány szokatlan viselkedése, ezért rávetítik múltban elkövetett helytelen cselekedeteiket, azaz Yvonne bűnbakká válik.

A szereplők cselt szőnek, és mindez végül a lány tragi(komi)kus halálához vezet.

image_002-2015-12-12-12-46.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

A darabválasztás remek volt, a rendezői munka alapos, a színészek egytől-egyig jól illettek az általuk életre keltett karakterhez. A minimalista, néhol abszurd díszlet és kellékek, mint például a Burger Kinges koronák jól illettek a darab kaotikus hangulatához.

Partos Péter igazi profizmussal játszotta el Fülöpöt, látszott, hogy mennyire beleéli magát az először lázadozó, egoista, és végül a társadalom elvárásai előtt mégiscsak meghajló trónörökös szerepébe.

Kiemelném még a Margit királyné szerepét játszó Lux Hannát, aki nagyon jól hozta a kétségbeesett, titokban szenvedélyes költeményeket író királynét, aki ugyanúgy kétségbeesik Yvonne-tól, mint a király, a kamarás és az udvar többi tagja.

image_003-2015-12-12-12-46.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

Nekem személy szerint az utolsó jelenet tetszett a legjobban, nagyon izgalmasan és rendezetten zajlottak az események, annak ellenére, hogy Dombi Franciska (rendező) szerint ezt volt a legnehezebb összerakni.

Összességében egy kiváló előadásnak lehettünk tanúi, és az 5.b az előző évek sikereihez méltóan búcsúzott a díszterem színpadától.

image_004-2015-12-12-12-46.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék