TDN 2016 - A bankok világaA Toldys Diáknapok egyik utolsó programja Zsarnóci Richárdnak A bankok világa című előadása volt. A délután kezdődő előadást a fizika előadóban hallhatta és láthatta a szerencsés, akinek jutott még hely.

 A prezentáció elején megismertünk egy (hétköznapi) bankot és annak felépítését, majd a következőkben fény derült a bankok főbb bevételeire és kiadásaira is. Ezek után az előadó bemutatott néhány alapfogalmat, és elmagyarázott szakmai kifejezéseket is. Ide sorolható: a kamat, kamatláb, hitel, profit, és egy s más. A továbbiakban ezekről a témakörökről volt szó. Kitértünk mellesleg a Svájci devizaválság alaptényezőire és következményeire is.

Számomra rendkívül pozitív volt az a rengeteg jól kidolgozott ábra és szemléletes diagramm, ami segítette a bonyolultabb összefüggések megértését.

Habár a másfél órára tervezett előadás csak 1 órát vett igénybe, meg vagyok győződve arról, hogy sokan tovább is hallgatták volna.

Személy szerint egy kissé sajnáltam, hogy a hitelt felvevőt inkább mint magánszemélyt ismerhettük csak meg, ennek következtében kevesebb szó esett a bank-bank, valamint a cég-bank közti hitelezésekről, tranzakciókról és a vállalatok hitelbesorolásáról, amiről jómagam még szívesen hallottam volna.

Amit még meg kell említeni, hogy az előadást Zsarnóci úr a diákok által is kedvelt Prezivel úgy állította össze, hogy az mindenki számára érthető és követhető legyen. És ha ez valakit nem győzött volna meg, a végén feltett kérdésekre mindenki alapos, jól kifejtett válaszokat kapott, amelyet 18 évnyi szakmai múlt alapozott meg.

Én is, és gondolom az előadó is, rengeteg pozitív visszajelzést kapott, úgyhogy ezt az előadást csak ajánlani tudom – és remélem lesz még folytatása is.

kapcsolódó archív cikkek

címkék