TDN 2016 - Szökj át!A Toldys Diáknapok utolsó napján lehetett részt venni a 2.b által szervezett, a hidegháborús Berlinben játszódó vetélkedőn.

A játék a korabeli fallal megosztott városban folyt, célja pedig a nyugati oldalról segíteni a keletről érkezőket.

A vetélkedő során különböző feladatokat kellett megoldani, hogy a „keleti oldalon” lévő csapattársak át tudjanak jutni. Az akkori környezet megteremtése érdekében a földszinti kisebb tornateremben állították fel a hírhedt falat.

A játék elején a résztvevő csapatokat két részre osztották: nyugati és keleti csapattagokra. Jómagam szerencsére a nyugati oldalra kerültem, ahol nem csak furfangos kérdéseket kellett megoldani, hanem azokat még kódolva is kellett feltenni, nehogy rossz kézbe kerüljön az információ. Mindezt úgy kellett megtennünk, hogy tudtuk, ha hibázunk, az „őrök” tűzparancsot kapnak és élesre töltött vízipisztollyal lőnek ránk.

A játék végére sikerült megszerezni a szökéshez szükséges katonai sapkákat, amelyeknek a keleti oldalra történő átadásával sikerült az ottaniaknak átjutniuk a falon nyugatra.

image_002-2016-03-31-14-16.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

Nagyon élveztem a teljes játékot, mert nemcsak a feladatok voltak izgalmasak és ötletesek, hanem átéreztem az akkori helyzet feszültségét is.

Ha a jövőben hasonló játék lesz a TDN-en, ki ne hagyjátok!

image_003-2016-03-31-14-16.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék