IDB-elnökválasztás I.: Tuboly Zsófia és Posta Donát bemutatkozásaDecember 16-án elnököt választ az iskola diáksága. Az alábbiakban az 5. a osztályból induló páros, Tuboly Zsófia és Posta Donát programja olvasható.

Magunkról:

Sziasztok!

Ezt az összefoglalót abból a célból állítottuk össze Nektek, hogy segítsük a tájékozódásotokat az Iskolai Diák Bizottság elnökválasztásán. A legfontosabb, amit tudnotok kell, hogy idén a jelöltek párban indulnak, az 5. b osztályból Zöller Enikő és Vojnits Péter, míg az 5. a osztályból Tuboly Zsófia és Posta Donát. A szavazást december 16-án, pénteken az osztályotok IDB-s képviselői fogják levezényelni. A továbbiakban egy bemutatkozást olvashatsz rólunk, illetve a programunkról.

Tuboly Zsófia és Posta Donát

Néhány kiegészítő gondolat a kampányunkhoz:

Diákként a legnagyobb problémaként azt tapasztaljuk az IDB-vel kapcsolatban, hogy a tanulók nagy része nincs tisztában azzal, hogy mi is az az Iskolai Diák Bizottság, és mivel töltik a tagjai a pénteki ebédszünetüket. Meg kell hagyni ez a három szó, "ISKOLAI" meg "DIÁK" és "BIZOTTSÁG", együtt egy igen rémisztő képet varázsolhat az ember lelki szemei elé, és habár nem is pontosan tudja, miről van szó, abban biztos lehet, hogy ez az egész unalmas, és Őt bizony nem érinti. Pedig itt pont az ellenkezőjéről lenne szó. Az IDB a diákok véleményéről szól, a kéréseikről, meglátásaikról, problémáikról, ötleteikről az iskolánk jobbá tételével kapcsolatban. Tehát az IDB Rólad, diákról szól! Így a programtervünk összeállítása során végig azt tartottuk szem előtt, hogy Titeket, hogyan és miben tudnánk támogatni, illetve az IDB-t hogyan tudnánk megközelíthetőbb fogalommá változtatni a diákok köztudatában.

Ha kérdésetek akadna, keressetek minket bizalommal a suli folyosóin!

Programpontjaink:

Közösségi programpontok:

1. Nyílt IDB gyűlés

Havonta egyszer, minden érdeklődő diáknak lehetősége lenne részt venni az IDB gyűlésen, hogy személyesen tolmácsolhassa felénk a meglátásait, és beleláthasson a bizottság működésébe.

2. Művészeti pályázat

A drámásoknak ott az osztályszínjátszó fesztivál és a teátrum, az zenészeknek pedig a karácsonyi és a tavaszi koncert, hogy megmutathassák a tehetségüket, de a rajz faktosaink erre nem kapnak lehetőséget. Ezért találtuk ki ezt a pályázatot, mely során a nevezők alkotásai az iskolafolyosókon lesznek megtekinthetőek, és a diákok szavazhatnak kedvenceikre. A győztes természetesen jutalomban részesül.

3. Az osztályszínjátszó fesztivál támogatása

Az osztályszínjátszó fesztivál az iskolai közösségi élet egyik legkiemelkedőbb eseménye, melyet minden toldys diák szeret. Szeretnénk minden előadást készítő osztályt 5000 Ft-tal támogatni, hogy segítsünk fedezni a fesztivál kiadásait (jelmezek, díszlet, plakát stb.).

4. Havi előadások bevezetése

E program keretein belül minden hónapban fogadna iskolánk egy vendégelőadót, aki a diákokat érdeklő témákban tartana előadást, így például a bankok világa, természettudományos előadások, programozás, továbbtanulás és társai. Igény esetén diákelőadók is megmutatkozhatnak a nagyérdemű előtt.

5. Edukáció a 4-eseknek

Minden toldys diák eljut egyszer ahhoz a ponthoz, amikor el kell dönteni, mely órákat szeretné emelt óraszámban tanulni. A legtöbbek számára ez nehéz választás, mert még nincsenek konkrét terveik a jövőjükre nézve. Segítségként a 4. osztályosok egy edukációs napon vehetnének részt, melynek keretein belül részt vehetnek faktos órákon, hogy kicsit belelássanak azok menetébe.

6. A Toldyfeszt rendszeresítése

Iskolánk rengeteg tehetséges zenésszel büszkélkedhet, és ezáltal számos "toldys" banda található manapság a színpadokon. 2015-ben egyszer már megrendezésre került a díszterem falain belül a Toldyfeszt, ahol a toldys bandák zenéltek a toldysoknak, mint például a Margaret Island, a Flatband, a Delirium és a Toldy Allstars.

Felújítások, fejlesztések:

1. A büfé felújítása

A büfé iskolánk egyik legfontosabb közösségi tere, így mindannyiunk célja, hogy a lehető legtöbb igényt tudja kiszolgálni. Az itt található ülőgarnitúra szett sajnos az évek alatt elhasználódott, és jelenleg romokban hever, lassan használhatatlanná válik, pedig sok diák számára nyújt kényelmes ülőhelyet a kora reggeli percekben, a lyukasóra alatt vagy akár délutánonként, ezért indítványozzuk a büféhelyiség felújítását.

2. A díszterem szellőztetése

A díszterem szellőztetése évről évre felmerülő probléma. A terv az apszisban található, jelenleg fix ablakok nyithatóvá alakítása.

3. A főkapu tatarozása

A főkapu az első, amit iskolába jövet, minden hétköznap meglátunk, és elég lehangoló a tény, hogy a lépcsőfokok széttöredeztek és igénytelenek. A következő szülői bálból befolyó összeget szeretnénk ennek renoválására fordítani.

4. Szelektív kukák visszahelyezése

Fontosnak tartjuk a környezettudatos gondolkodást, és szeretnénk, ha ezt az iskolánk is tükrözné, mivel társadalmunk egyik igen jelentős problémája a környezetszennyezés és a hulladékmennyiség növekedése, de ennek a témának a részletesebb kifejtése már nem ide tartozik.

5. Szertárak korszerűsítése és fejlesztése

A fejlesztés az összes természettudományos szertárunkra ráfér, de ezt az iskolánk nem képes fedezni az alapítványok által, ezért jótékonysági gyűjtéseket tervezünk a célunk eléréséhez.

Letölthető fájlok

Letölthető fájlok

címkék