Szalagavató bál 2016Az idei szalagavató bálról Vojnits Péter (5. b) írt beszámolót.

Az előző évekhez hűen, a szalagavató körüli felhajtás már jóval az esemény előtt elkezdődött. A tornateremből csupán két nap alatt fényekkel megspékelt táncparkett lett varázsolva! Egy rövid pénteki főpróba után, szombaton kipihenve és felkészülten érkeztek vissza az izgatott 6. évfolyamosok.

Az igazgató úr nyitóbeszédét követte a bál fénypontja, a varázslatos szalagozás. Az osztályok felszalagozása és a fényképkészítések után következett a nyitótánc, a palotás, amit a 6. a és b osztály közösen, tradicionális magyar viseletben adott elő.

Rövid szünet után, amelyben alsóbb évfolyamok előadását láthattuk, a „Busy Earnin” című 6. a-s fiútánc következett, amelyben az osztály férfitagjai a magyar kultúrához hű meccsnézést mutatták be, amelynek szerves részét alkotta az osztály neves kanapéja is.

Ezt az „Uprising” című tánc követte, amelyben a 6. a-s lányokat láthattuk fellépni. A sok készülés nem volt hiábavaló, hisz a tánc végén a lányok fergeteges tapsviharban részesültek.

img_7498-2016-12-18-18-08.jpg

galéria megtekintése

Az a osztály tanulói mögött nem maradtak el a b-sek sem, következett a „Grease” a 6. b előadásában.

Ezt követték az emlékekben és képekben gazdag osztályfilmek, amelyet csak a tanári produkció szakított félbe, amelyben a végzős diákok tanárai egy dalt énekeltek el közösen zongora és gitár aláfestéssel.

Az „Elektroswing” címmel ellátott produkció következett, amelyet a teljes 6. a osztály mutatott be.

img_7499-2016-12-18-18-08.jpg

galéria megtekintése

A bál vége felé közeledve eljött a pillanat, amire sokan elsős koruk óta vártak, a bécsi keringő. Először a b-sek, majd az a-sok táncát tekinthettük meg.

Az este megkoronázásaképpen a gyerekek felkérték családtagjaikat és hozzátartozóikat, hogy csatlakozzanak hozzájuk a táncparketten.

img_7565-2016-12-18-18-08.jpg

galéria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék