Felavattuk az Antall-termet


Írta:

Fotók:

Varga Barnabás

Új kezdeményezésként az iskola tantermeit az iskola történetéhez tanárként vagy diákként kapcsolódó kiemelkedő személyiségekről nevezzük el.

Elsőként a történelem szaktanterem kapta meg iskolánk egykori tanára, az 1990-1993 közötti miniszterelnök, Antall József nevét. A projekt az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatásával valósult meg. Az avatást február 23-án tartottuk.

Az avatóünnepséget Porogi András intézményvezető rövid beszéde nyitotta meg, majd Jeszenszky Géza (Antall József egykori tanítványa, majd kormányának külügyminisztere) Antallról szóló gondolatait olvasta fel Perger Zoltán (Jeszenszky Géza korábban lefoglalt programja miatt nem tudott személyesen megjelenni). Ezt követően Németh György tanár úr idézett fel történeteket Antall József toldys pályafutásából. Lux Ádám színművész (ugyancsak az iskola korábbi diákja) Nagy Gáspár Kihulló apokrif lapok Antall József naplójából című versét tolmácsolta a közönségnek. Végül Nyírő Fanni (5. b) és Bebők Pál (5. a) olvastak fel több, Antall Józsefet méltató idézetet. A műsor után a hajdani miniszterelnök özvegye is szólt pár megható szót.

Az ünnepség hivatalos részének zárulta után a résztvevők megtekintették a terem sarkában elhelyezett tablókat, melyek a terem használóinak fogják bemutatni a jövőben a névadó tanári és politikusi tevékenységét.

dscn5889-2017-02-27-10-46.JPG

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék