Ezüstös lányokBeszámoló a VII. Székely-Magyar Kosárlabdatornáról. 

A torna első napjának a Toldy Ferenc Gimnázium adott otthont. A köszöntő beszédek után kezdetét vette a küzdelem. A csapatunknak (Foitl Emília 5.b, Kiss Réka 5.b, Berta Zsófi 4.a, Rabi Panni 6.a) három mérkőzésen kellett helyt állnia, melyekből kettőt győzelemmel zártunk, a harmadikon azonban sajnos szoros küzdelemben alulmaradtunk. A mérkőzések között dobóversenyek voltak, amelyeken értékes nyereményekért játszottunk. Miután a dobóversenyeknek is vége lett, körbevezettük vendégeinket az iskolában, és alkalmunk nyílt, hogy a huszártoronyba is feljuthassunk. Számunkra nagy élmény volt, mert azelőtt még nem jártunk odafönt.

Ezt tartalmas városnézés követte a Budavári Palotától egészen Vajdahunyad váráig. Másnap pedig elindultunk Erdélybe. 14 órát töltöttünk buszban kisebb-nagyobb megállásokkal, de végül épségben megérkeztünk.

Vasárnap reggel megtekintettük Gyergyószentmiklós látványosságait, majd ismét megkezdődtek a mérkőzések. Ezt a napot két nyert meccsel sikerült zárnunk, mivel csapatunk a kezdeti nehézségek után összeszokott, és remek egységet alkotva játszott a pályán. Emellett tanárunk, Lőrincz Milán tanár úr hasznos tanácsokkal látott el minket, és lelkesített bennünket. Pónya Ági (5. b) is elkísért minket utunkra, hasznos tagjává vált a tornának, mindemellett pedig lelkes szurkolónk volt.

Hétfőn délelőtt meglátogattuk a Békás-szorost és a Gyilkos-tavat, majd visszatérve a szállásra rövid pihenő után 2 győztes meccset tudhattunk magunk mögött. Este pedig minden csapat egy közös buli keretében szokásunkhoz híven bemutatta iskoláját.

img_1670-2017-10-04-19-04.jpg

Pónya Ágnes felvételegaléria megtekintése

Másnap elérkezett a torna utolsó napja, amelyen a helyosztó meccsek zajlottak. A mi csapatunk az első helyért küzdhetett, de egy szoros mérkőzésen végül alulmaradtunk, így az ezüstérem került a nyakunkba. Természetesen mindenki örül ennek a teljesítménynek, mert csapatunknak azelőtt nem volt alkalma együtt pályára lépni.

A hosszú nap után a szekszárdi csapattal levezetésképpen felmásztunk a Szent Anna templomhoz 1100 méterre, ahonnan gyönyörű rálátás nyílt az egész városra.

Reméljük, hogy cikkünkkel minden kosarazni vágyó toldysnak felkeltettük az érdeklődését, és jövőre veletek utazhatunk el erre a remek tornára!

img_1713-2017-10-04-19-04.jpg

Pónya Ágnes felvételegaléria megtekintése

Egyéb eredményeink:

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék