Ballagó röplabdások egy félbe szakadt szezonbanLőrincz Milán tanár úr búcsúzik a fiú röplabdacsapat végzős tagjaitól.

A Toldy Ferenc Gimnáziumban, ha a röplabda kerül szóba, akkor, akár ha lány, akár ha fiú csapatról van szó, biztosra vehetjük, hogy valamilyen sportrendezvényre készülnek a diákok illetve a tanárok. A röplabda egy olyan csapatsport, amely különös összekovácsoló erővel bír, ezt bizonyítja a diákok szeretetre méltó aktivitása és lelkesedése a testnevelésórán, a röplabdaedzésen vagy akár a táborok alkalmával.

Jelen helyzetben szeretném megemlíteni a fiúcsapat hat diákját, akik a  napokban fogják  bizonyítani érettségüket ebben a még senki által meg nem tapasztalt kaotikus helyzetben. A röplabdasport iránti szeretetüket semmi nem tükrözi jobban, mint a délutánonkénti edzéslátogatásuk, ahol sokszor nem hivatalos edzésidőpontban is testnevelőt kerestek a gimnáziumban, hogy lemehessenek a tornaterembe gyakorolni. Hétfőnként a lányok edzésén segédkeztek, ahol csak tudtak, szerdánként vegyes edzésen vettek részt.  Péntekenként jött el a számukra várva várt pillanat, amikor ők gyakorolhattak 14:45-től-16:30-ig (ami valójában addig tartott, amíg a portás Laci bácsi nem jelzett, hogy most már megérkeztek a bérlők), illetve maradt számukra a keddi és csütörtöki egyéni edzés. A karantén ideje alatt is megmaradt a lelkesedésük, továbbra is szorgalmasan teljesítik a heti három erősítő edzést, vagy saját, vagy az iskolából kölcsönzött röplabdával gyakorolnak a kertben, illetve a szobájukban. Sajnálatos módon, ahogy az iskolábajárást is felfüggesztették, úgy a diákolimpia-bajnokság is megszakadt, nem is olyan rég lezártnak is nyilvánították  a 2019/2020-as tanévre.

Természetesen ez a lelkesedés nem az idei évben indult, már évek óta szorgalmasan dolgoznak, és ez lett volna az az év, amikor végzős évükre kiteljesedhetnek. A diákolimpiai rendszerben kétféle bajnokság létezik, az egyik a profik számára létrehozott nyílt bajnokság, ahol egyéb egyesületekbe járó diákok mérkőznek, a másik pedig a zárt bajnokság, ahol amatőr szinten űzik a sportágat. Az idei évben nagy célokat tűztünk ki a fiúkkal, szerettek volna eljutni az országos bajnokságra zárt kategóriában, illetve felkészülésként elindultunk a nyílt bajnokságon is.

A nyílt bajnokságon a budapesti selejtezőkön nem találtak legyőzőre a fiúk, így veretlenül jutottak az országos elődöntőbe, amit a Toldy Gimnázium szervezett, és a harmadik helyen végeztek. A zárt bajnokságban a selejtező fordulóban kilenc csapat között végeztek első helyen a fiúk, ami után a rájátszás következett, ahol három nyert mérkőzés után zárult a bajnokság. Ezek a mérkőzések a Kőbányai Szent László Gimnáziumban zajlottak szombatonként, ahova sokszor a lelkes toldys szurkolók is elkísérték a csapatot a szülőkkel együtt. Ezúton is köszönettel tartozunk nekik is a mind a zárt, mind a nyílt bajnokságon nyújtott fáradhatatlan szurkolásukért.

horváth-leó1-2020-05-04-06-55.jpg

Lőrincz Milán felvételegaléria megtekintése

A hat végzős diák közül két centerjátékos tagja a csapatnak, Lux Benjámin (6. a) és Kászonyi Zsombor (6. a). Beni az idei évben az ujját is eltörte az egyik erősítő edzés alatt, de ez sem szegte kedvét, hogy továbbra is járjon, és fejlessze magát a cél érdekében akár lábspecifikus erősítésekkel. Zsombor edzésről edzésre pontosította az alkarérintését, amiben nagy hiányosságai voltak, de fejlődése határtalannak bizonyult, így elnyerte a többiek szemében az “Alkarmester” becenevet. További csapattagok Horváth Leó (6. a) és Nagy Ádám (6. b) ütőjátékosok. Leó ugróerejével biztosította helyét a csapatban, olykor a gravitációt meghazudtolva távolodott el a parkettától. Ádám a boxedzéseit látogatta ritkábban, hogy minél több röplabdaedzésen részt tudjon venni. Két 6. b-s fiú is segítette sokszor jelenlétével az edzéseket, Partos András és Bajnok Vencel.

A testnevelési munkaközösség köszöni ezt az alázatos munkát, és gratulál az elért eredményekhez! Továbbá sok sikert kívánunk az érettségi vizsgákhoz.

Hajrá Toldy!

kászonyi-zsombor1-2020-05-04-06-55.jpg

Lőrincz Milán felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék