Táborok az önkéntesség jegyében


Írta:


A Máltai Szeretetszolgálat nyári ajánlata.

Az alábbiakban a szeretetszolgálat IKSZ koordinátora, Meszleny Eszter mutat be két tábort.

„Két kiváló önkéntes lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmet, s szeretnénk meghívni az erre vállalkozókat egy-egy nyári táborozásra. Mindkét tábor a közösségépítésen túl az önkéntesség fontosságára helyezi a hangsúlyt, és gyakorlati lehetőségeken keresztül vezet be a szociális önkéntesség világába.

A pécsi tábor július 5-9. között lesz, és 14-25 éves fiatalokat várunk. A tábor célja: érzékenyítés, önkéntesség népszerűsítése. Négy helyszín közül választhatnak a táborozók: hajléktalanokkal való foglalkozás, fogyatékosokkal való törődés, cigánytelepi élet megismerése és megváltozott munkaképességűek szerelőműhelye. A tábor végén mindegyik csoport bemutatja a munkáját. A napi programok során a délelőttöt a kiválasztott helyeken töltik a fiatalok 10-15 fős csoportokban, megismerkednek a máltai munkával, a máltai munkatársakkal és az ott élő emberekkel (ügyfelekkel/gondozottakkal/ellátottakkal), majd ebéd után hagyományos nyaralós programok lesznek (strandolás, kirándulás, városnézés, kultúra), este pedig vidám együttlét, zene, móka, kacagás.

Ha valaki jelentkezik, akkor válasszon ki két helyszínt, ami érdekelné, hogy előre lássuk, hogy egy csapatban körülbelül hányan vannak. A tábor ingyenes, az oda- és visszautat kell csak fizetni. A szállás egy középiskolai kollégiumban lesz.

A budapesti tábor július 22-26 között lesz. Erre a táborra alapvetően 11-15 éves rászoruló gyerekeket és 25 éves korig önkéntes kísérőket várunk. Ebben a táborban minél több izgalmas helyre szeretnénk elvinni a gyerekeket, ahova amúgy nem tudnának eljutni (Csodák palotája, Állatkert meglátogatása, Hajózás a Dunán, Kalandpark, Tropicarium, számháborúzás, színjátszás stb.).

Az önkéntesség is megjelenik a táborban, mert a gyerekek megismerik közben a városban működő máltai intézményeket és részt vesznek egy közös önkéntes projektben is az egyik máltai játszótéren.

Ez a tábor is ingyenes.

Amit még kínálunk: a tevékeny közösségi léten túl a táborok aktív és konstruktív résztvevőinek egyrészt az iskolai közösségi szolgálat megfelelő óraszámú igazolásait, másrészt angol nyelvű hivatalos oklevelet, melyben a résztvevő önkénteseknek igazoljuk, hogy egy általunk szervezett önkéntes program keretében megismerték az önkéntesség világát, és tevékeny résztvevőként segítették munkánkat. Ez az igazolás külföldi továbbtanulási szándék esetében mindenképpen előnyt jelent majd számukra.

Kérjük, hogy a jelentkezők ne, vagy ne csak nálam jelentkezzenek, hanem a kmronkentesseg@maltai.hu címen vagy a 06-30-349-06-75 számon. Kérem, hogy aki e-mail-ben jelentkezik, feltétlenül írja meg, hogy melyik iskolából jönne! A jelentkezők először egy önkéntes interjún vesznek majd részt, hogy személyesen is megismerhessük őket!

Nagy örömmel várjuk a jelentkezőket!”

 

Letölthető fájlok

Letölthető fájlok

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék