Röplabda országos diákolimpia elődöntőFiú röplabdacsapatunk a harmadik helyen végzett!

Január 21-én Egerben rendezték a fiú röplabda diákolimpia országos elődöntőjét. Idén Takács Zsófia felkészítésének köszönhetően a toldys fiú csapat is kijutott, ezzel történelmet írva, hiszen toldys fiú röplabdacsapat még sosem jutott tovább az elődöntőbe.

A csapatot pénteken Vaskó tanár úr kísérte el Egerbe, mert Zsófinak szintén fontos meccse volt aznap, csatlakozott hozzájuk még Takács Bence apukája, valamint Bányai Dani, mint fotós, Földvári Ádám, mint a csapat állandó szurkolótábora, és Jokkel Zsófi, a csapat operatőre és a helyszíni tudósító. Az egri Neumann János Középiskola, a kazincbarcikai Ságvári Endre Gimnázium, a kunhegyesi Nagy László Gimnázium, valamint a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium csapatai játszottak egymás ellen, a tét az országos döntőbe való jutás volt, a csapatok nem körmérkőzéseket játszottak, hanem 2-2 csapat mérkőzött meg egymás ellen, utána a győztes a győztessel, vesztes a vesztessel játszott helyosztó meccset. A toldys csapat felállása némileg megváltozott, mivel Rajmüller Ádám sérülés miatt nem vehetett részt az elődöntőn, így csak szurkolni tudott a csapatának, helyette Borsos Bertalan kezdett négyes ütőként.

Az első meccset a Nagy László Gimnázium játszotta a Ságvári ellen, amit végül a Nagy László csapata nyert meg.

A második meccset a Toldy játszotta a Neumann csapata ellen. A toldys fiúk nem hozták a formájukat, így a hazai pályán magabiztos egri csapat 25-13-ra megnyerte az első szettet. A 2. szettben a fiúk valamennyire összeszedték magukat, de még mindig nem a megszokott játékukat mutatták, így az eredmény 18-25 lett a Neumann javára. Az harmadik szettet végül szintén az egri csapat nyerte 25-17-re, így a végeredmény 3-0 lett a Neumann javára.

A mérkőzés során némi szóváltás alakult ki a szurkolók között, mivel a helyi csapat kevéssé szimpatikus lány szurkolói nem bírták ki, hogy ne szóljanak be a toldys szurkolóknak.

A következő meccset szintén a Toldy játszotta a Ságvári ellen, a harmadik helyért. Ezen a meccsen már a fiúk hozták a fomájukat és egy erős kezdés után 25-23-ra nyerték az első szettet. A másodikat a Ságvári csapata nyerte meg szoros küzdelemnben 27-25-re, a harmadikat viszont ismét a Toldy nyerte, fölényes 25-9-es eredménnyel. Azonban a negyedik szettben a Ságvári csapat ismét összeszedte magát, így megnyerte 25-23-ra. Végül a döntő szettben a Toldy csapata, akik így már zsinórban a 8. szettüket játszották, a fáradtság ellenére odatették magukat és megnyerték 15-11-re, így a végeredmény 3-2 lett a Toldy javára, amivel a csapat harmadik helyen végzett diákolimpia országos elődöntőjében!

Ismét említést kell tenni a szurkolótáborról, akik mindkét meccs során lelkesen bíztatták a Toldy csapatát, amiért a Ságvári csapata reklamált is a bíróknál, mondván hogy nem lehet ilyen hangosan szurkolni (büszkén hangsúlyoznám, hogy a szurkolótábor 3 főből állt, plussz egy dobolásra alkalmas zsámoly, valamint egy kereplő adta a hangot, mégis bepanaszoltak minket), azonban szerencsére semmilyen szabály nem vonatkozik a szurkolótáborra, sőt, ha megnézünk például a Vasas szurkolóit, szerintem mi egészen visszafogottak voltunk :). Valószínűleg ezt a bírók is így látták, ezért visszautasították az ellenfél csapatának a felszólítását, hogy hallgattassanak már el minket.

A döntő meccset 3-1-re nyerte az egri csapat, így végül ők jutottak tovább az országos döntőbe, ami február 18-20-án kerül megrendezésre Szegeden.

Gratulálunk a Toldys csapatnak, és Takács Zsófiának a szép eredményhez, és továbbis sok sikert kívánunk!!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék