Rendőrakadémia II.Második helyen végzett iskolánk csapata a III. Budavári Rendőrakadémia sportvetélkedőn. Update: beszámoló is készült az eseményről!

A versenyt október 5-6-án rendezték. A csapat tagjai:

Kísérő tanárok:

Az eredményhez szeretettel gratulálunk.

Pendert Balázs beszámolója

A Budavári Rendőrakadémia idén rendezte meg harmadszor az I. kerületi középiskolák közötti versenyét. A 8 hatfős középiskolai csapat (csapatonként 2 lány, 4 fiú) egy rendőrcsapattal kiegészülve versenyzett egymással a hőn áhított győzelemért.

Iskolánkat Csontos Katalin (6. a), Palotás Júlia (6. b), Dósa Balázs (5. b), Németh András (5. b), Pyszny Zsombor (5. b) és jómagam, Pendert Balázs (6. a) képviseltük.

A verseny két nap alatt zajlott le. Az első napon Julcsi és Zsombor légpuska lövészetben próbálták megalapozni a sikeres szereplést, amely többé-kevésbé sikerült csak: a második nap küzdelmeit a 7. helyről vártuk. A Czakó utcai sportpályán gyűltünk össze másnap, hogy összemérjük tudásunkat a többi csapattal 8 különböző versenyszámban, többek között kocsitolásban, traktorkerékgörgetésben, kispályás futballban, vagy éppen célba dobásban.

Általánosan elmondható, hogy a gyorsasági-ügyességi játékokon termett nekünk több babér, de azért az erősségi számokban sem vallottunk szégyent. Ezt a mintát támasztja alá, hogy az akadálypályán, a hírláncjátékban, illetve a célba dobásban egyaránt győzedelmeskedtünk, míg kocsitolásban, kötélhúzásban és traktorkerékgörgetésben csak a második harmadban végeztünk.

4-5 versenyszám után vált világossá, hogy a Hunfalyval fogunk versenyezni az első helyért. Felváltva nyertük a számokat: a Hunfalvy robosztus, erős tagjai a mi gyors és ügyes csapatunk komplementere volt. Miután az összes szám lezajlott, a szervezők visszavonultak a pontokat összeszámolni. Éreztük, hogy szoros lesz a verseny, de arra nem számítottunk, hogy mindössze egy pont lesz a differencia a két csapat között - sajnos a Hunfalvy javára. Egy sportszerű, végletekig kiélezett csatában szereztük meg a dicsőséges ezüstérmet.

Összességében egy napsütéses, vidám, de ugyanakkor kemény és harcos napot tudhatunk magunk mögött. Reméljük, hogy a sikeres szereplésünkkel tovább dicsőítettük a Toldy hírnevét!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék