Röplabda a karantén ideje alattGuthy Döme (5. a) beszámolója a szarvasi röplabdatornáról.

2020. június 11-én, szerda reggel hat óra harminc perckor találkoztunk a Nyugati pályaudvarnál, ahol Szarvas Zsófia tanárnő óriási mosollyal az arcán fogadott minket.

Három hónap után végre találkoztunk, és egy egész napos közös kaland előtt álltunk. Neki is indultunk a hosszú útnak. Két és fél óra hosszat beszélgettünk, hallgattunk zenét és nevettünk, míg meg nem érkeztünk Szarvasra, az úticélunkhoz.

Egy egész napos strandröplabda bajnokságot hirdetett meg a szarvasi röplabdaedző, amire a Toldy is meghívást kapott. A bajnokság nem az eredeti strandröplabda szabályok szerint zajlott, a csapatok sem úgy néztek ki, mint ahogyan az megszokott, de homokban játszottunk mezítláb. A csapatokban két lány és két fiú szerepelt, úgy forogtunk, ahogyan az nekünk tetszett, és az érintéseket sem nézték különösebben szigorúan a bírók.

Négy meccset kellett megvívnunk a legjobb négybe jutásért, amiből egyet ugyan elvesztettünk, de így is továbbjutottunk. Az ötödik meccsünket egy szarvasi csapat ellen játszottuk, akiket egy nagyon hosszú és izzasztó küzdelem után végül 22:20-ra sikerült legyőznünk, így bekerültünk a finalisták közé.

A döntő mérkőzésen a Prohászka Gimnázium csapatával néztünk szembe. Ekkorra már teljesen ki voltunk purcanva, hiszen a három pályán zajló meccsek között alig volt szünet, és a nap is tűzött. Ennek ellenére diadalmaskodtunk, 21:12-re legyőztük őket, és elhoztuk az aranyérmeket.

Szarvas Zsófia tanárnő ügyintézésének köszönhetően a Toldy Ferenc Gimnázium Sport- és Kulturális Egyesület fedezte az ebédünk költségeit, amit a pályák mellett, majd később a Holt-Körös partján ücsörögve jóízűen fogyasztottunk el. Ezután koszosan, izzadtan, teli hassal és ruhástul céloztuk meg a folyót. A hűvös víz teljesen felfrissített bennünket, jó volt kicsit lazítani a meccsek után. Kiültünk egy stégre, zenét hallgattunk és napoztunk.

Sajnos csak egy rövid ideig tudtunk sütkérezni a napon, mert indultak a kettő kettő elleni barátságos meccsek is, amire lányok és fiúk is neveztünk. A lányok itt is elhozták az aranyat, mi fiúk alulmaradtunk, csak a harmadik helyet sikerült megszereznünk. A bajnokság reggel kilenc órától délután fél ötig tartott.

Még indulás előtt leszaladtunk a Körös-partra egy utolsót csobbanni, hogy felfrissülve vágjunk neki az útnak.

Hazafelé sokat beszélgettünk arról, hogy mennyire hiányzott mindannyiunknak a mozgás, az együttlét és a röplabda. Azt gondolom, minden ember életében van egy meghatározó sport, amire ha törik, ha szakad, időt szakít, űz és játszik a barátaival.

Annyira örültem, hogy ennyi kihagyás után az iskola színeiben újra tudtam játszani a barátaimmal. A vírus sem állhatott az utunkba. :)

A csapat tagjai: Mrenkó Zsófia, Tánczos Lili, Balás Ákos, Guthy Döme (mind 5. a)

Felkészítő tanár: Szarvas Zsófia

A borítóképen (balról jobbra): Szarvas Zsófia (edző), Balás Ákos, Mrenkó Zsófia, Tánczos Lili, Guthy Döme

 

img_0683-2020-06-25-13-06.jpg

Balról jobbra: Guthy Döme, Balás Ákos, Tánczos Lili, Mrenkó Zsófianagyítás megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék