Így látjuk a feleléstKerkovits Nóra és Ramos Viviána 2012-ben végeztek nálunk. Nóri jelenleg a SOTE, Vivi pedig a BCE hallgatója. Ezt a kis szösszenetet 5-es korukban írták.

Kezdjük egy alapszabállyal: egy toldys MINDENT megold!

Ha nincs kész a házid, akkor sincs minden veszve; egy szünet kiválóan alkalmas a probléma orvoslására. Ebből kifolyólag számodra a tanóra már sokszor jóval a becsöngő előtt elkezdődik. Az óra eleji zaj elég hamar megszűnik. Tanáraink szeretik kiélvezni a pár perc teljes csöndet, ami az alatt van, amíg kiválasztják a felelőt. Mi ezt nem mindig élvezzük annyira.

Második alapszabály: mindig menj ki, akkor is, ha úgy érzed, nincs értelme, így ártatlan életeket menthetsz meg! Két fő típust különböztetünk meg: az esélytelenek nyugalmával induló felelőt, és a magabiztos ötöst. Az osztály kitörő örömmel fogadja a nyertest, gondolván, hogy ő már nem kerülhet sorra. Amikor a felelő kimegy a táblához, akkor dől el, hogy melyik típushoz is tartozik valójában. A felelés általában mindenki számára szórakoztató, beleértve a tanárt is – a felelőt nem kell megkérdezni! Utána azért mindig lankad a figyelem, nem mintha nem lennének (néha) izgalmasak az órák! De mint azt tudjuk, ez nem törheti meg a haladás lendületét (haha)!

Harmadik alapszabály: a kicsöngetés a tanárnak szól, ne pakolj! Az óra még tanártól függően további 0-7 percig fog tartani.

Ez még csak az első óra volt… de egy toldys MINDENT megold!