Erdei iskola 2015Mint minden évben, idén is Pusztamarótra utazott az első évfolyam erdei iskolába. Bevallom, mindnyájunknak volt egy kis előítélete (mert a hely kényelmi szolgáltatásairól elég ijesztő dolgokat meséltek a felsőbb évesek), de ez maximálisan eltűnt a kirándulás végére.

Szóval Pusztamarót. Szerintem egyikünk sem tudta pontosan, hogy hol is van a helyszín, de azért - jó diák módjára - mindkét első osztály megjelent a BAH-csomópontnál reggel 7:55-re.

8:15-kor el is indultunk két busszal. A buszon eltöltött időt feldobta, hogy néhány "a"-s lány gitározott, és az "a" osztály nagy része énekórai dalokat énekelt, ezzel kellemes emlékeket felidézve, így nagyon jó lett a hangulat.

A helyszínre érkezés után kb. fél óra múlva elfoglalhattuk szállásunkat. Amikor beléptünk a házakba, eléggé elcsodálkoztunk pl. azon, hogy az emeletes ágyakon nem volt létra és korlát (ezt a mi szobánkban úgy oldottuk meg, hogy senki sem aludt fölül, hanem alul egy ágyban ketten aludtunk). Más komolyabb gondot nem észleltünk...

A két osztály összesen 6 csoportba lett beosztva, amelyek forgószínpadszerűen vettek részt a különböző programokon.

article_image_7030.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

A hat program: Novák tanár úrral madarásztunk; Széky tanárnővel játékos feladatokon vettünk részt; Varga Barnabás tanár úr helyismereti foglalkozást tartott nekünk; Lauf tanárnővel a Gerecse-hegységről és az ottani növényekről tanultunk érdekes dolgokat; Harsányi tanár úrral megtanultuk használni a növényhatározó könyveket; és a két osztály, külön-külön osztályfőnöki programon vett részt, ami az "a" osztály esetében tájkép festése volt Varga László tanár úrral, a "b" osztályosok pedig az osztályfőnökükkel, Gerencsérné Hobot Krisztinával az egészséges életmódról beszélgettek, ráadásként még finom salátát is készítettek.

A programok délelőtt és délután zajlottak, napi kétszer, egyenként két és fél órás időkeretben. Az ételek nagyon finomak voltak, helyben főzték-sütötték őket. A legjobban talán a gyros-szerűségnek és a túrósbatyunak örültünk.

Az étkezések, a programok és a takarodó közötti időket hasznosan töltöttük. Például megismerkedtünk olyan évfolyamtársainkkal és osztálytársainkkal, akiket eddig szinte nem is ismertünk, nagyon sokat röplabdáztunk, pingpongoztunk, tollasoztunk, fociztunk, amerikai fociztunk.

article_image_7031.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

A második napon, az ebéd utáni pihenőben "a"-s lány kezét "b"-s lányéval, "b"-s fiú kezét "a"-s fiúéval kötötték össze a tanárok, ezzel megakadályozva, hogy a csendespihenőben mindenki pörögjön, de elősegítették azt, hogy nagyon aranyos, de viszonylag ismeretlen évfolyamtársainkkal beszélgessünk.

Esténként a tábortűznél lehetett pillecukrot, illetve szalonnát sütni, miután énekeltünk, és valaki gitározott is hozzá.

Szerintem senki sem bánta meg, hogy eljött. Mindenki nagyon élvezte ezt az együtt töltött időket, és valószínűleg a legtöbben még szívesen maradtak volna az erdei iskolában!

article_image_7032.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

Köszönjük kedves Tanárainknak, hogy sok-sok energiabefektetéssel felejthetetlenné tették nekünk ezt a 3 napot!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék