Elkészült az új honlap…… mégpedig a 160. tanévünk alkalmából. Mindenkinek (vérmérséklettől függően) jó olvasást, szörfözést, barangolást, stb. kívánunk! A változások számosak.

Ezek tételes felsorolásától azért vagyok kénytelen eltekinteni, mert megjegyezhetetlenül sok van belőlük. Inkább azt kérném mindenkitől – annál is inkább, mert ekkora változás óhatatlanul esetleg hibákkal jár -, hogy fedezze fel magának az oldal minden csínját-bínját. Ha közben nem működő link vagy hiányzó kép zavarja meg az élményt, keressen meg annak hírével.

Kiemelném mindazonáltal az I.K.SZ. oldalunkat, amelyen a kötelező közösségi szolgálattal kapcsolatban olvashatók naprakész információk. Hobot tanárnő már rengeteg anyagot állított össze erről a szerteágazó területről. Amint mód nyílik rá, regisztrálni is lehet majd ezen a felületen egy-egy munkára.

Újdonság még a tanulói oldal, ahol áttekinthetőbb szerkezetben lehet majd a tantárgyi és osztályokkal kapcsolatos fontos tudnivalókat olvasni.

Végezetül: az oldalt optimalizáltuk okostelefonra, táblagépekre, és különböző méretű egyéb képernyőkre. Reméljük, e régi adósság teljesítésével is sokaknak örömet szerzünk.

Köszönetet mondanék itt Hobotné Molnár Erika tanárnőnek, az I.K.SZ. oldal szerkesztőjének, valamint Németh György tanár úrnak, aki továbbra is a Tehetségportál patrónusa.

Az oldal elkészítésében nagyban támaszkodtam a következők kedves segítségére, s ezért köszönetet érdemelnek:

Az oldalt tesztelték:

Köszönet nekik is!

 

Technikai részletek

Az oldal Laravel 5.0 PHP keretrendszerre épül, MySQL adatbázissal. Ezen kívül a tanári és az adminisztrátori felület Bootstrap 3.0-t használ, míg a látogatóknak teljesen saját készítésű, reszponzív sablonban (5 képernyőfelbontásra optimalizálva) tálaljuk az oldalt.

A tanári és adminisztrátori felületeken használjuk még a TinyMCE szövegszerkesztő plugint, a select2 és a Tablesorter plugineket. Itt is, a látogatói felületen is jQuery működik (a tanári oldalon jQuery UI is), illetve kizárólag a látogatói felületeken RemoveOverflow a naptárhoz, valamint (erősen testre szabott) Image Lightbox a képnézegetéshez.

Az oldal TDD módszerrel készült, mégpedig a Codeception nevű tesztelőrendszer alkalmazásával. A stíluslapokat SASS segítségével írtam meg (SASS szintaxissal, nem SCSS-szel).

címkék