Mindennapos testneveléssel kapcsolatos dokumentumok - 2022/2023


Írta:


A cikkben a testnevelés munkaközösség tájékoztatója olvasható a 2022/2023-as tanévi délutáni testneveléssel kapcsolatban, továbbá megtalálhatók a szükséges dokumentumok.

Tisztelt Szülők, Diákok!

A köznevelési törvény (CXC. tv. 27§. (11) minden évfolyamon kötelezővé teszi a heti öt testnevelés óra tartását. A jogszabály lehetővé teszi, hogy a tanórák egy részét az iskola a délelőtti órarenden kívül, a délutáni órákban tartsa meg. Ezenfelül lehetővé teszi azt is, hogy a tanulók a kötelezően választható testnevelési órát meghatározott feltételek esetén kiváltsák (versenyszerű sporttevékenység).

A mellékelt dokumentumok papír alapon történő visszaküldésével kérjük, hogy nyilatkozzanak arról, gyermekük milyen módon kíván eleget tenni az ötödik (7-8. évfolyam), illetve negyedik-ötödik (9-12. évfolyam) testnevelés órát illető tanulmányi kötelezettségének!

A dokumentumok tekintetében két lehetőség közül választhatnak: vagy kitöltve és aláírva visszaküldik a Nyilatkozatot, vagy a mellékelt Kiváltási kérelmet (egyesületi igazolással együtt) juttatják el iskolánkba.

Kérjük ennek a határidőnek – adminisztrációs kötelezettségeink okán – a pontos betartását!

A nyilatkozat vagy a kiváltási kérelem visszajuttatásának határideje: 2022. szeptember 9. (péntek)!

Letölthető fájlok

Letölthető fájlok

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek