BemutatkozásIskolánkat régóta szoros szálak fűzik a Máltai Szeretetszolgálathoz és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez, ahol diákjaink alkalmi és rendszeres munkákat végeztek. Az iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) bevezetésével élénkült meg az önkéntes munkavégzés.

A szolgálat megszervezése lehetőség a számunkra, hogy diákjaink figyelmét olyan kérdésekre is ráirányítsuk, melyekkel e nélkül talán nem találkoznának. Immár nagyobb létszámban vesznek részt szociális, egészségvédelmi, környezetvédelmi és egyéb közhasznú tevékenységben. Munkavégzés közben szociálisan érzékenyebbé válnak, növekszik felelősségérzetük és problémamegoldó képességük. Munkatapasztalatra tesznek szert, fejlődik együttműködő készségük és maradandó élményekkel gazdagodnak. Tapasztalataikat külföldi ösztöndíjak, pályázatok kapcsán is kamatoztathatják.

Jelenleg 7 szervezettel állunk szerződéses kapcsolatban és több más munkahelyen is dolgoznak diákjaink alkalmi, ill. rendszeres jelleggel. Mindenkinek igyekszünk az érdeklődésének megfelelő kínálatot biztosítani, ezért keressük a lehetőséget más szervezetekkel való együttműködésre.

Szervezünk adománygyűjtést és lehetőség van iskolán belüli közösségi szolgálatra is.

Legaktívabban a X. és XI. évfolyam diákjai kapcsolódnak be a munkába. Célunk, hogy a jövőben a IX. évfolyam részvételét is erősítsük, hogy a tevékenységeket arányosabban oszthassuk meg a három év során.

A közösségi szolgálat kötelező ugyan, de reményeink szerint mindenki jó szívvel fog visszaemlékezni az IKSZ-ban végzett munkára, a munka során megismert emberekre!

2015. szeptember