Thury Levente ösztöndíj - eredményhirdetés


Írta:


A Thury Levente ösztöndíj pályázatainak elbírálására felkért zsűri 2013. március 21-én meghozta döntését.

A zsűri tagjai:

A zsűri egyhangú döntése alapján az ösztöndíj nyertese 2013-ban Oszlányi Simon 6.a osztályos tanuló.

Az ösztöndíj összege egy évre 600.000 Ft.

Az ösztöndíj nyertese egyúttal kötelezettséget vállal arra, hogy 2014 tavaszán kiállítást tart elkészült műveiből az iskola dísztermében és egy munkáját a gimnáziumnak ajándékozza.

Az eredmény ünnepélyes kihirdetésére a tavalyi díjazott, Lipták Zsófia 2013 májusában megnyíló kiállításán kerül sor. A kiállításra mindenkit szeretettel várunk.

A zsűri nagyon örült annak, hogy sok pályázó között, igazi versenyben dőlt el az ösztöndíj sorsa és ezúton is gratulál, és további sikereket kíván mind a díjazottnak, mind a többi pályázónak.

Thury Levente ösztöndíj

A Polgár Krisztina Emlékalapnak köszönhetően létrehozott ösztöndíj kiemelt célja olyan, képzőművészeti pályára készülő fiatalok támogatása, akik anyagi körülményeik miatt nem vagy csak komoly nehézségek árán tudják finanszírozni az iskolán kívüli oktatás költségeit, ill. beszerezni a felkészüléshez szükséges anyagokat.

Az ösztöndíj Thury Levente (iskolánk egykori diákja) nevét viseli, aki különleges művészi pályát futott be. Az Iparművészeti Főiskolán tanult keramikusnak, de hamar kiderült, hogy autonóm művészpálya az övé – nem elsősorban a hasznos művek létrehozása érdekelte. Nagy hatással voltak rá külföldi tanulmányútjai Franciaországban és az Egyesült Államokban. A nyolcvanas évek közepén érdeklődése a Gólem-ábrázolások felé fordult, ettől kezdve ezek az alkotások jellemezték pályáját.

Rendszeresen visszajárt a Toldy Gimnáziumba, ő tervezte és készítette az iskola bejárata mellett látható Antall József emléktáblát és szintén az ő nevéhez fűződnek a Toldy Akadémia díjai is, amelyeket az iskola évente ad át az arra érdemes tanulónak.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék