Németh Olivért választották a 2011-es év junior golfozójáváHat éves volt, amikor először vett golfütőt a kezébe. Kilenc évesen már élete első amatőr versenyén vett részt.

Edzője hosszú éveken át egy amerikai profi játékos volt. Ma pedig Magyarország legjobb edzőjével dolgozik. Olivér 2006-ban, 13 évesen került a magyar junior válogatottba, amelynek ma is tagja.

Nagyon büszke arra, hogy tagja lehetett annak a válogatottnak, amelyik kétszer is bejutott az európai húszas elitbe. Így részt vehetett a Junior Csapat Európa Bajnokságon, melyet 2007-ben Dániában, 2009-ben pedig Hollandiában rendeztek. Ide selejtező versenyeken keresztül vezetett az út. Ez azért volt nagyon fontos lépés a magyar golf fejlődésében, mert köztudott, hogy a golf tiltott sportág volt a II. világháború után Magyarországon, holott előtte világszintű játékosaink voltak. 1989-ben kezdték újraszervezni a magyar golféletet, amit ismét az alapoktól kellett kezdeni.

Kétszer is részt vett a Young Masters versenyen (egyéni verseny), ahol Európa legjobb 16 éven aluli játékosai indulhattak, s melyet Franciországban rendeztek 2008-ban és 2009-ben. Sikere a sportágnak, hogy tavaly és idén Magyarország rendezhette a versenyt, melyen sajnos már nem indulhatott el, mert elmúlt 16 éves.

2011-ben Olivért választották az év junior játékosává, amely junior éveinek méltó lezárása. A díj elnyeréséhez hozzájárult, hogy a felnőtt versenyzőknek rendezett Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságon, melyen juniorok is elindulhattak, egyedüli magyarként végzett az első tízben, és nyolcadik helyen zárt. A három napos verseny első két napja után még a harmadik helyen állt.

A Juniorok számára minden évben megrendezett Junior Touron, mely egy nyolcfordulós verseny, Olivér az első helyen végzett. A junior ranglistán szintén az első helyre került. A Nyílt Magyar Junior Bajnokságon harmadik, a Szlovák Nyílt Junior Bajnokságon pedig a negyedik lett.

Idén az érettségi miatt az év első felében kisebb intenzitással tud készülni, de az érettségi vizsgák után újult erővel kezdheti el a munkát.

Gratulálunk az eddigi eredményeihez! Kívánunk hasonló sikereket a jövőben is, a továbbtanulásban és a golfpályákon egyaránt!

article_image_2810.jpg

galéria megtekintése

article_image_2811.jpg

galéria megtekintése

article_image_2812.jpg

galéria megtekintése

article_image_2813.jpg

galéria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék