Házi matematika versenyA hagyományos házi matekversenyről Csintalan Sára és Kovács Boglárka (3.b) számolnak be.

A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük iskolánkban a házi matematikaversenyt. Az esemény a TDN alatt, kedden volt (14:30-tól 15:30-ig). Minden osztályból három embert választottak ki, akik az osztályukat képviselték, mivel minden osztályból csak egy csapat vehetett részt. A versenyt a Toldyban tanító matektanárok rendezték meg, összesen hatan.

A verseny menetének első felében villámkérdések voltak, aminek a lényege az volt, hogy az összes osztálynak egy feladatot kellett megoldania, és a nevéhez illően a pontosságon kívül a gyorsaság is nagy szerepet játszott. A vetélkedő második felében párbajok zajlottak, melyekben minden osztályt egy tanuló képviselt. Ebben a diákok a táblánál oldottak meg egy egyenletet, persze minél gyorsabban, mivel az az osztály kapta a pontot, amelyik tanulója először tudta tökéletesen megoldani a példát. Ezek alatt az összes osztály (az évfolyamuknak megfelelően) kapott egy hosszabb példát, melyet indoklással, kifejtve kellett odaadni a tanároknak. Ezek után további villámkérdéseket kaptak a résztvevők, az utolsó már dupla pontot ért, tehát itt még nagyon nagy volt a tét.

A verseny idén is nagyon jó hangulatban zajlott, és mint minden évben, idén sem maradhatott el a megérdemelt jutalom, így hát mindenki kapott a tortákból, amelyek nagyon finomak voltak.

Gratulálunk minden résztvevőnek!