Az adománygyűjtő akció eredményeiIgazgatói tájékoztatás és köszönetnyilvánítás.

Tisztelt Szülők, Diákok, Tanárok és Dolgozók, Kedves Toldysok!

Az iskolai diákönkormányzattal együtt március elején hirdettünk adománygyűjtő akciót az ukrajnai háború menekültjeinek a megsegítésére. Az akció a toldysok példamutató összefogásáról és segítőkészségéről tett tanúbizonyságot, az első naptól kezdve diákok, szülők, iskolai munkatársak, volt öregdiákok és volt toldys tanárok hozták az adományaikat.

Hála az adományozóknak és a közreműködőknek két helyre is jelentős mértékű támogatást tudtunk eljuttatni. Nagyobb részét a Baptista Szeretetszolgálatnak, másrészt pedig az Ungvári Magyar Tannyelvű Drugeth Gimnáziumnak. (Ez utóbbi helyen az Ukrajna keleti és középső részéről Kárpátaljára érkező menekülteket látják el.)

A toldys adományok súlya meghaladta az egy tonnát, tételszáma 11609 db, összértéke több mint 3,5 millió forint volt.

20220318_080508-2022-03-18-11-49.jpg

galéria megtekintése

Ezúton köszönöm minden adományozónak a nagylelkűségét és segítőkészségét,  köszönöm minden diákönkormányzati tagnak és kollégáimnak a mozgósításban játszott szerepüket, a plakátkészítőknek a figyelemfelhívó plakátokat, a diákoknak és iskolai dolgozóinknak az adományok rendszerezését és csomagolását, és köszönöm minden toldysnak az eredményes együttműködést!

Sajnos a háború nem zárult le, a menekültek továbbra is tömegesen érkeznek Kárpátaljára, illetve hazánkba is, ezért valószínűleg szükség lesz még arra, hogy közösségünk segítsen a rászorulókon. Ennek idejét és módját a diákönkormányzatunkkal folytatott egyeztetés eredményeként, a háború helyzet függvényében alakítjuk majd ki.

Budapest, 2022. 03. 23.

20220318_080525-2022-03-18-11-49.jpg

galéria megtekintése

Porogi András

kapcsolódó archív cikkek

címkék