Szelektív hulladékgyűjtés az iskolában!Eddig is törekedtünk arra, hogy intézményünkben újrahasznosított papírokat használjunk, az információkat lehetőleg elektronikusan és ne kinyomtatva adjuk tovább vagy hogy takarékoskodjunk a fűtéssel és a világítással. E célok ösztönöztek minket arra, hogy - a diákönkormányzat korábbi kezdeményezését támogatva - a szelektív hulladékgyűjtést is meghonosítsuk a gimnáziumban. További információk a cikkben.

Kedves toldys diákok!

Mint azt mindannyian tudjátok, napjaink egyik legfontosabb problémája és a jövőnket alapvetően meghatározó kérdése környezetünk védelme. Minderről sokat lehet hallani és olvasni a médiában, legyen szó akár hulladékgazdálkodásról, az energiaforrások szűkösségéről vagy épp a tragikus következményekkel járó japán földrengés miatt ismét felélénkült atomenergia-vitákról.

Fontos a közös gondolkodás és a beszélgetés, de legalább ilyen lényeges, hogy a sokszor hallható jelmondat – Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! – jegyében tegyünk is környezetünkért. Eddig is törekedtünk arra, hogy intézményünkben újrahasznosított papírokat használjunk, az információkat lehetőleg elektronikusan és ne kinyomtatva adjuk tovább vagy hogy takarékoskodjunk a fűtéssel és a világítással. E célok ösztönöztek minket arra, hogy - a diákönkormányzat korábbi kezdeményezését támogatva - a szelektív hulladékgyűjtést is meghonosítsuk a gimnáziumban.

2011 áprilisától az épület minden szintjén új hulladékgyűjtőket fogtok találni a folyosón. A színes kukákban elkülönítve lehet majd tárolni a papír, a műanyag és az egyéb hulladékokat, a tartályokat hetente üríti majd az iskolával erre szerződött cég. A szemetesek mellé a műanyag palackok összepréselésére alkalmas eszközt is kihelyezünk, kérjük, hogy ezeket használjátok, feltehetően csak így tudjuk egy teljes héten át itt gyűjteni a pet palackokat.

Bízunk abban, hogy kezdeményezésünk egyetértésetekre és támogatásotokra talál és a közös összefogással sikerül érdemben tennünk valamit környezetünkért.