Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület


Írta:


A szervezet az alábbi helyszíneken várja az önkénteseket.

Családok Átmeneti Otthona (CSÁO)

A Családok Átmeneti Otthonában az átmenetileg vagy tartósan fedél nélkül maradt családokat támogatja a szeretetszolgálat annak érdekében, hogy továbbra is családi kötelékben maradva együtt élhessenek, lehetőséget kapjanak további élethelyzetük kialakításához. Örömmel fogadnak az évközi időben olyan diákokat, akiknek van türelmük gyerekekkel foglalkozni, és szívesen adják át a tudásukat olyanoknak, akiknek pont a személyes foglalkozás hiányzik. A nyári időszakban a hét minden napján várják a kreatív, gyerekekkel örömmel játszó diákokat, akik új játék ötleteikkel és friss energiájukkal megszínesítik a gyerekek hétköznapjait.

Hajléktalan lábadozó – Feszty út

Az intézményben olyan hajléktalan emberek élnek, akik betegségeik (nem fertőző) okán – mozgásszervi, szív, egyéb súlyos betegségek – már nem képesek az utcán élni. Az intézmény leginkább egy szanatóriumhoz hasonlatos, persze nem csodás hegyi környezetben. Az itt élők környezete és állapota is indokolja, hogy olyan foglalkozásokat tartsunk, amely kimozdítja őket a hétköznapok monotonitásából, játszhatnak, beszélgethetnek másokkal.

Lajos utcai Máltai játszótér

A játszótéren az alábbi tevékenységeket végezhetik a közösségi szolgálat résztvevői.

A játszótéren:

A játszóházban:

Páty - idősek otthona

Az idősotthonban részben önállóan mozgó, részben kerekes székkel mozgatható idős emberek élnek, kifejezetten szép környezetben. Az ellátásban az alábbiak jelentenének nagy segítséget:

Páty – kerámiaműhely

A pátyi kerámiaműhelyünkben megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő fiatalok készítenek egy fantasztikus keramikus asszony vezetésével igazi művészi kerámia tárgyakat. A közösségi szolgálatban résztvevők segítenek a kerámiák előkészítésében, az egyes munkafolyamatokban, illetve mindig az éppen szükséges feladatokban.

Széll Kálmán tér – nappali melegedő

Az intézmény kifejezetten a hajléktalan emberek délelőtti étkeztetésére specializálódott, a hajléktalanok közt csak „zsíros”-nak hívják. A következő feladatokat lehet végezni: kenyérkenés, előkészítés, teafőzés, rendrakás.

Tüdőszűrő program - Régi röntgenfilmek szkennelése

A Tüdőszűrő Program egy mozgó tüdőszűrő állomás, elsősorban hajléktalanok körében végzünk szűréseket, tbc fertőzés és egyéb tüdőbetegségek megelőzése érdekében. A 2010 előtt analóg technikával készült röntgenfelvételeket kell digitalizálni egy speciális szkenner segítségével.

Teajárat

A hideg idő beköszöntével a Szolgálat meleg teát és kenyeret szállít megadott helyekre, ahol hajléktalan embereknek osztják ki az élelmet. A diákok csütörtökönként mehetnek segíteni teát osztani, valamint péntekenként a Miklós utcai központban kenik a kenyereket.

Letölthető fájlok

Letölthető fájlok

kapcsolódó archív cikkek

címkék