Insperger Sámuel (4.a) 6. lett a kadet férfi tőr világbajnokságon!Perényi tanárnő mutatja be sikeres diák-sportolónkat.

Insperger Sámuel, 4.a osztályos tanuló a kadet férfi tőr világbajnokságon 104 indulóból a 6. helyen végzett.

Samu, amikor a Toldyba került, gyakran volt szomorú, amikor alulmaradt egy-egy feladatban a testnevelési órán az osztálytársai között. Őszintén mondhatom, minden órán meghatott, ahogyan küzdött és hajtott, hogy jobb és jobb legyen. Szomorú volt, néha mérges, mert kicsinek gondolta magát, és emlékszem, milyen mélyen meghatódtam, amikor arról igyekeztem őt több-kevesebb sikerrel meggyőzni, hogy „kicsi a bors, de erős” – meg hasonló, igaz bátorításokkal.

Rátalált a vívásra. Keményen edzett az egyesületében.

Nagyon rendesen dolgozott a testnevelési órákon mindig. Figyelmes volt és tisztelettudó. Érdekelte, hogy tanuljon jó dolgokat a javára. Ezek a tulajdonságai nem a múlté, csak tovább érlelődtek, és egyre növelik őt. Szorgalmas volt és szerény. Jó szemmel figyelve lehetett követni, milyen megalapozva fejlődött.

A medicinlabda-dobásban egyszer csak kiderült, hogy már dobogós az osztályban, és amikor futásra került a sor, valahogy sokkal hamarabb ért célba, mint a legtöbb társa. Ha tornáztunk, soha nem azzal bajlódtam vele, hogy mit miért nem csinál. Tette a dolgát. Rendesen.

Rátalált tehát a vívásra. Egyre több versenyen vett részt, egyre jobb eredménnyel.

Megnőtt, megerősödött, és amikor egy-egy versenyéről szerényen beszámolt nekem, nagy boldogság volt igazolva látni, hogy ha az ember végzi a dolgát, jönnek az eredmények.

Insperger Sámuel az idei magyar kadet ranglistán 3. helyezett lett, és így kijutott az idén Porecben (Horvátország) megrendezett vívó világbajnokságra. Április 8-án a veretlenül (6:0) megvívott selejtező csoportmérkőzéseknek köszönhetően kiemelve került az első 64 legjobb közé.

A 32-be jutásért a kanadai Dulát verte 15:7-re, és másnap a 16-ba jutásért a dán Berget 15:8-ra győzte le. A 8-as döntőbe jutásért a szingapúri Lime felett aratott győzelmet úgy, hogy a második harmadban fej fej mellett küzdve 11: 11 volt az állás. De Samu végül felülkerekedett, és megerősödve 15:12-re nyert.

Samu sikere nekem könnyeket csalt a szemembe. Nagyon büszke vagyok rá! Nincsen ennek még vége!

Szép volt Samu, csak így tovább!

Hajrá Toldy!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék