Terek, formák, emberekKét vélemény és értékelés Farkas Regina (5. b) fotókiállításáról

Az iskolai büfében 2017 szeptemberétől nem a büfé szokásos festményei, hanem Farkas Regina (5. b) hobbifotós képei vannak kifüggesztve. Első pillantásra az ember nem mondaná meg, hogy ezek a díszek nem a felújított büfé falára lettek megvásárolva, hanem egy tehetséges diáktársunk fotózta őket.

A fotók elsősorban jól lekapott életképek a városról, táncosokról (hányan ismerték fel vajon Zsarnóci Alizt a képen?), illetve tájképek. Peginek láthatóan nagyon jó szeme van a jó kompozíció kiválasztásához és a természetes fény-árnyék játékok kiszúrásához. Személyes kedvencem az a kép, amelyen egy ismeretlen ember meztelen háta lóg ki az utcafrontra. Bájos pillanat, amit az utcán sétálva talán észre se vennénk! Kíváncsian várom a következő adag képet!

(Zrinyifalvi Eszter)

Farkas Regina – a büfé falán kiállított – költői képei nagyon erős hangulatiságot közvetítenek. Elég lírai fotókat válogattak ki, a látványos fény-árnyék játékok rejtélyessé teszik az alkotásait. Látszik, hogy a képek célja az esztétikumán kívül a pillanatok megragadása, konzerválása, ami nekünk is egy nagyon érdekes lenyomatot sejtet az alkotó gondolkodásából.

(Kozma Zsófi)

kapcsolódó archív cikkek

címkék