OSZF '22 - A fizikusokA fizika törvényeivel is dacolva elkészült a 11. c előadásának kritikája.

Egy elmegyógyintézet, három fizikus, és ápolónők megmagyarázhatatlan halálesetei. Vajon ki az, aki valóban őrült és ki az, akit csak beskatulyázott a társadalom? Van, aki önszántából záratta be magát ebbe az őrültekházába? A Fizikusok egy humoros, ugyanakkor mélyen elgondolkodtató előadás volt, nagyszerű színpadra viteli megoldásokkal.

A fő cselekményszál Möbiusz körül forgott, aki egy betegsége után elkezdte azt állítani, hogy látja Bölcs Salamon királyt, ami miatt felesége egy elmegyógyintézetbe záratta, ahol további két "fizikust" is kezeltek: "Einstein-t" és "Newtown-t". Utóbbiak azonban meggyilkolták a saját ápolónőiket, majd ezt egy további eset követte, ami az intézmény részéről (a rendőrség hatására) újabb biztonsági megoldásokat követelt. Innentől már gyorsan pörögtek az események. Sok váratlan újdonságot megtudhattunk a három fizikusról és az intézmény dolgozóiról, különös tekintettel az üzemeltető doktor kisasszonyról. A zárás félig nyitottan hagyta a történetet, hogy mindenki maga gondolhassa el, hogyan folyt tovább ezután a szereplők élete.

A darab tizenegyedik osztályos színészei olyan élethűséggel játszották el az összes érzelmet, amit a szövegük megkövetelt, hogy a darab igazán felejthetetlenül sikerült. A rendezői kivitelezés izgalmassá és látványossá tette az előadást, míg a történet napokig kattogtatta az ember agyának fogas kerekeit.

2a-2022-12-13-07-31.JPG

Makra Tamás felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék