ToLdYs SiKeReK a IX. MeB-eN



Iskolánknak a Székely-Magyar Kosárlabda Tornán aratott győzelméről a csapat tagjai számolnak be.

Első napunk idén is egy hosszú, ám annál viccesebb utazással kezdődött Sepsiszentgyörgyre, csak úgy kerülgettük a lovas szekereket. Este találkoztunk a vendéglátó csapatokkal, így már a torna elején sikerült baráti légkört kialakítani, amelyben kellemes volt végigjátszani és -utazni a tornát.

Az első meccsnapon felemás mérleget tudhattunk magunkénak, egy nyert meccs után délután hosszabbításos küzdelemben maradtunk alul. Vacsora után, hogy ne csak minden a kosárról szóljon, métával ütöttük el az időt. Ezután a fárasztó, ám tartalmas nap után másnap reggel újból útnak indultunk. Először egy kis kitérővel (miközben egy medvével is összefutottunk) ellátogattunk Székelyudvarhelyre, ahol az eddigi évek egyik résztvevő csapatának edzője látott minket vendégül. Utána utunk egy kis tanulmányi kirándulással folytatódott, Marosillyére mentünk Bethlen Gábor szülőházába, majd Szeged felé vettük az irányt, ami arról híres, hogy Lőrincz Milán tanár úr itt szerezte meg a diplomáját. Utunk itt még nem ért véget, egy kiadós vacsora után Szálkára mentünk elfoglalni a szálláshelyünket.

A további meccseket Szekszárdon, a Garay János Gimnáziumban rendezték. Második meccsnapunkon 3 meccsen kellett helyt állnunk, és mind a háromszor sikeresen vettük az akadályokat. Ezzel bekerültünk a felsőházba, vagyis az utolsó napon az első négy hely valamelyikéért küzdhettünk meg. Ezen fellelkesülve új lendülettel ugrottunk fejest a játékba. Az első meccset meg is nyertük, tehát az aranyéremért küzdhettünk tovább. Végül pedig az összhang és a szépen felépített csapatjáték meghozta a gyümölcsét, megnyertük a tornát!

Ezen kívül még számtalan dobóversenyen jeleskedtünk a hét folyamán. Eredményeink:

img_1682-2019-09-22-18-06.jpg

Lőrincz Milán felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék