B33 régiós döntő - a lányok is szépen szerepeltek



A csapat tagjai (a fiúkhoz hasonlóan) sokszor saját épségüket sem kímélve próbálták a legjobb játékot produkálni, amiért megérdemlik a gratulációkat.

2017. 02. 07-én 9 órakor érkeztünk meg a Székesfehérvári MKOSZ edzőcsarnokhoz. A lányok már izgatottan várták a mérkőzéseket. 10 órakor léptek először pályára a Babitsos B34 csapata ellen. Hosszabbítást követően 2 ponttal kikaptak, de a következő meccsig új erőre kaptak és felszívták magukat. Így a 11:10-kor a Kölcsey02 csapata ellen játszott meccsen már nem engedték átvenni az irányítást a végjátékban sem, és 2 ponttal, 10:8-ra a lányaink nyertek.

Az eredmények nyomán érdekes helyzet alakult ki, körbeverés jött létre a C csoportban, mindenkinek egy győzelme és egy veresége volt. A B33 diákolimpia szabálykönyve szerint ebben az esetben:

  1. a több dobott átlagpont számít,
  2. (ha ez egyenlő) pénzfeldobással kell eldönteni.

A legtöbb dobott átlagpontja a Babits B34 csapatának lett, így ők lettek az elsők, míg a Kölcsey02 csapata és a toldys lányok között pontazonosság alakult ki. A pénzfeldobás lehetőségét egyik edző sem szerette volna, ezért egy 2 pontig tartó hosszabbítást játszott a két csapat, amelyet a lányaink magabiztosan nyertek.

Az egyenes kieséses szakaszba jutva a BMRG csapatával játszottunk. A lányok tudták, hogy válogatott játékos is lesz velük szemben a pályán, de nem hátráltak meg emiatt, sőt. Minden erőfeszítésük ellenére sajnos elveszítették ezt a meccset, de ettől függetlenül nagyon büszkék lehetünk rájuk. A közép-magyarországi régióban az 5-8 helyen végeztek.

Pár szóban, ők hogyan látták az eseményeket: "Csapatunk Ajtony Panni (6.b), Kiss Dalma (3.a), Rabi Panni (5.a) és Zöller Enikő (5.b), valamint lelkes edzőnk, Lőrincz tanár úr a regionális döntőn a Toldy színeiben versenyzett a Bx33 kosárlabda diákolimpián. Nyertünk is, vesztettünk is, de összességé-ben jól éreztük magunkat, meccseink között pedig a fiúcsapat színvonalas meccsein szurkoltunk. Büszkék vagyunk, hiszen sikerült a regionális 5-8. helyezést elérni, és ez méltó lezárása volt az idei kosárlabda szezonnak."

A fenti képen (az edző, Lőrincz Milán tanár úr mellett - a szerk.) a csapat tagjai láthatók:

Minden gratulációm a lányoké!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék