Kálmán Dániel sikereDani (11. a) a harmadik helyen végzett a Sprichst du Deutsch? német nyelvű versenyen.

Március 17-én, pénteken rendezte meg a Szegedi Tudományegyetem Germán Filológiai Intézete és a Deutsche Telekom IT Solutions az országos, három fordulós verseny döntőjét. A megnyitón Zala Anikó Mária, a Deutsche Telekom IT Solutions képviselője, Prof. Dr. Gyenge Zoltán, a bölcsészkar dékánja, valamint Dr. habil. Bombitz Attila, az SZTE BTK Germán Filológia Intézetének vezetője is részt vett.

A 756 indulóból 5 gimnázium 10 diákja mérettethette meg magát a végső fordulóban. A döntősöknek német nyelvű előadásokkal kellett készülniük.

Első helyezést ért el Schneller Bence a budapesti Baár-Madas Református Gimnázium tanulója, a második helyet Torma Lilinek ítélte a zsűri, aki szintén a Baár-Madas Gimnázium tanulója. Harmadik helyezést ért el Kálmán Dániel, a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumból.

A régi hagyományokra visszatekintő verseny célja a német nyelv és a nyelvtanulás népszerűsítése. A program egyben figyelemfelhívás is, hiszen a Magyarországon működő német és osztrák cégek részéről nagy igény mutatkozik arra, hogy jó nyelvtudással rendelkező fiatalokat alkalmazzanak.

Daninak gratulálunk!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék