A tanulás mellett a sportban is az élenA 2022/23-as budapesti diákolimpiai versenysorozatban a Toldy Ferenc Gimnázium lett a harmadik legaktívabb középiskola!

2024. február 1-én a Magyar Sport Háza dísztermében a Budapesti Diáksport Szövetség diákolimpiai versenysorozatában eredményesen szereplő általános és középiskolák számára tartott jutalmazási ünnepséget.

Nagyon büszkén érkeztem az eseményre, hogy képviseljen munkatársaimat és az iskolát. Jó érzés volt a megjelentek (számos kolléga és eredményesen versenyző diák) között várakozni.

Az eseményen Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár tartott beszédet, gratulált a diákolimpiákon részt vett több mint 17 ezer diáknak, majd díjakat adott át Balogh Gábor, világbajnok öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség és Varga András, a BDSZ elnöke, valamint Hamar Pál, a Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete elnökének társaságában. Elismerésben részesültek a diákolimpiák egyéni bajnokai, aranyérmes csapatai, valamint felkészítő tanáraik, valamint a legaktívabb iskolák. Köztük a Toldy, hiszen a 2022/23-as budapesti diákolimpiai versenyrendszerben a középiskolák között gimnáziumunk a harmadik legaktívabbnak bizonyult (a Csanádi Árpád Sportiskola, valamint a Verebély László Technikum mögött)! Az oklevél és az üveg plakett mellett 80 000 forint jutalomban részesültünk.

A Toldy „sportpalettája” a 2022/2023 tanévben

20240212_081939-2024-02-15-10-00.jpg

galéria megtekintése

Büszkén és örömmel mondhatjuk, hogy nem véletlen a díj: a 2022/2023-as tanévben minden eddiginél több diákolimpiai sportágban versenyeztek toldys diákjaink. Ráadásul mind egyéni, mind csapatsportágakban számos nagyszerű eredményt értek el.

Lány és fiúcsapataink az alábbi diákolimpiai sportágakban képviselték iskolánkat a budapesti és országos döntőkön:

Egyéni versenyzőink pedig a következő diákolimpiai versenyeken értek el sikereket szintén a budapesti és országos döntőkön:

A díj és fenti lista is megerősíti azt az örömteli tényt, hogy iskolánk a magas színvonalú elméleti oktatás mellett képes a sportot is komolyan űző tanulói számára lehetőséget adni, hogy ezen a területen is kiteljesedhessenek.

Mindenkinek, aki hozzájárult a nagyszerű eredményhez, szívből gratulálunk!

(A szerk. megjegyzése: a lelkesen és eredményesen versenyző diákok mellett a testnevelés munkaközösség áldozatvállalása is kiemelendő, hiszen fáradságot nem ismerve támogatják a gyerekek versenyzését az azzal kapcsolatos adminisztrációs, kísérő, valamint sportszakmai-edzői feladatok ellátásával.)

kapcsolódó archív cikkek

címkék